Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Építkezési kisokos képes leírás - Ingatlan - értékesítés, építés.tlap.hu
részletek »

Építkezési kisokos - Ingatlan - értékesítés, építés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ingatlan.tlap.hu » Építkezési kisokos
Keresés
Találatok száma - 13 db
A tégla - kérdések és válaszok a tégláról

A tégla - kérdések és válaszok a tégláról

A tégla valóban 6000 éves múltú építőanyag, azaz az évezredek során már bizonyított. Ez az idő azonban elegendő volt arra is, hogy a tégla a változó vevői igényeknek megfelelve, folyamatosan megújuljon. A modern téglák nagyméretű, nútféderes kialakítású, nagy nyomószilárdságú, pontosan megtervezett lyukszerkezetű falazóblokkok, melyek már csak távolról hasonlítanak arra a 25 x 12 x 6,5 cm termékre, melyet korábban téglának neveztek. Korábban ebből az ún. kisméretű téglából épült az egész ház, mára az épület egyes részeire különböző termékeket kínálnak a gyártók, amely - akár egy nagyméretű Lego - egységes egész rendszerré áll össze, könnyítve, gyorsítva a munkát. A tégla a legtermészetesebb építőelem: alapanyaga eredeti formájában megtalálható a természetben, s a gyártási eljárás - az agyag formázása majd kiégetése - az évszázadok folyamán nem változott, csupán finomult. Téglát legkorábban Egyiptomban, a Nílus iszapjából készítettek, melyet a napon szárítottak ki. Égetett téglát a mezopotámiaiak használtak először, Krisztus előtt 4000 évvel...

Betonozás

Betonozás

Amennyiben a betonozással kapcsolatban merülne fel bármely kérdése, oldalunkon minden bizonnyal megtalálja majd a választ. A betonozással kapcsolatos szakcikkek, kivitelezési útmutatók, beton keverési arányok és még sok-sok valóban hasznos tanács és leírás várja kedves látogatóinkat. Mixerbeton ismertetők, beton térkövek, kertépítési és építési betonelemek leírásai. Amennyiben készbetont kíván vásárolni, szívesen ajánljuk partnereinket.

Csok-hoz költségvetés készítést vállalok

Csok-hoz költségvetés készítést vállalok

Költségvetések készítése cégek, vállalkozások magánszemélyek részére. 8 év műszaki előkészítésben szerzett tapasztalattal rendelkezek 2-500 millió forint értékben. Minden esetben TERC programmal készítem az árazott és árazatlan költségvetéseket. Az elkészült költségvetést excelben, .pdf-ben és Word dokumentumban is át tudom adni. kiviteli tervekhez, kivitelezésekhez, hitelekhez, pályázatokhoz, beruházásokhoz, tervezett kivitelezésekhez és beruházásokhoz akik építkezni, felújítani szeretnének és tudni szeretnék mennyibe fog kerülni vállalkozóknak akiknek költségvetésre van szükségük aki meglévő tervei alapján szeretne költségvetést készíttetni akik kivitelezőktől szeretnének bekérni árajánlatokat, és költségkiírásra van szükségük akinek tételes árazott és árazatlan költségvetésre van szüksége aki pályázni szeretne, és költségvetésre van szüksége aki hiteléhez szeretne költségvetést készíttetni

Ingatlan - értékesítés, építés magazin hírek
A társasházakat 2014. február 1-től a jegyzők felügyelik
A társasházakat 2014. február 1-től a... A társasházak törvényességi felügyeletét a jegyzők látják el február elsejétől, és ekkortól kötelező kifüggeszteni a társasházakban a rezsi-megtakarítási hirdetményt is. A társasházak törvényességi felügyeletét a jegyzők látják el február elsejétől, és ekkortól kell az előírt formában kifüggeszteni a társasházakban a január 15-től kötelező...
Az idei Lakásvásár fókuszában a fővárosi és az agglomerációs kínálat
Az idei Lakásvásár fókuszában a... Március 14-16. között lesz a 22. Lakásvásár Budapesten, a Syma Rendezvény és...
Zsugorodik az építőipar: 41-ből 17 téglagyár működik
Zsugorodik az építőipar: 41-ből 17... A magyar építőanyag-ipar a válság kirobbanása, 2008 óta évi 7-8 százalékkal...
Energia tanúsítvány ingatlanhoz

Energia tanúsítvány ingatlanhoz

Hivatalos tanúsító mérnökeink a legjobb áron és a leggyorsabb határidővel végzik el az energetikai tanúsítványhoz szükséges felmérést, valamint a dokumentum kiállítását. A tanúsítvány, amely 10 évig érvényes, alkalmas például hivatali, banki ügyintézéshez, illetve kötelezően beszerzendő, ha házát eladásra vagy bérbeadásra bocsátja. Akár néhány nap leforgása alatt, soron kívül pedig néhány órán belül kezében tarthatja az energetikai tanúsítványt. Kizárólag a Magyar Mérnöki Kamara névjegyzékébe vett tanúsítókkal dolgozunk. Kérjen egyedi árajánlatot oldalunkon!

Építési hőszigetelő anyagok

Építési hőszigetelő anyagok

Mi számít hőszigetelő anyagnak? A hőszigetelő anyagok természetes, vagy gyakrabban, mesterséges anyagokból gyártott, nagy pórustérfogatú, kis testsűrűségű, üreges, vagy szálas szerkezetű termékek, amelyeket szilárd váz és levegővel, vagy más gázokkal telített pórusok és kapillárisok rendszere alkot. Hőszigetelő anyagoknak azokat az anyagokat tekintjük, amelyek hővezetési tényezője (l) kisebb 0,15 W/mK értéknél. A hőszigetelő anyagok összes műszaki jellemzőjét a pórusszerkezet mennyisége és minősége határozza meg...

Építkezés Fórum

Építkezés Fórum

Szeretettel vár minden érdeklődőt az ország legnagyobb célirányos fóruma az építkezés témakörében. Tematikus felépítésünknek köszönhetően könnyen megtalálhatja az Önnek szükséges információt. Fórumunkon a regisztráció után kérdéseket tehet fel az építkezés témakörében, szakértőink szívesen válaszolnak majd Önnek. Feladhatja apróhirdetését, munkát ajánlhat vagy kínálhat az építőipar területén.

Építőanyag Portál

Építőanyag Portál

Építőanyag vásárlás előtt bizony jó ha tisztában vagyunk az árakkal és a kínálattal. Az sem árt ha megismerünk minden olyan terméket is legalább alapszinten, amely eddig eszünkbe sem jutott. Portálunkon megpróbáljuk bemutatni a legfontosabb hazai építőanyag gyártók termékeit, találhat leinformálható kivitelezőket és építőanyag kereskedéseket egyaránt. Reméljük hasznos tartalommal tudunk Önnek többletinformációt nyújtani a jövőbeli vásárlásaihoz.

Habarcs, vakolat készítése

Habarcs, vakolat készítése

A habarcs a falazás egyik segédanyaga. A falat ma már vázkerámia elemekből építik, de hosszú ideig, mi elsősorban a rómaiakat említjük Európában, a kiégetett tégla elemeket illesztették egymás mellé, miközben habarcsot tettek a sorok alá és fölé, gyakran pedig a téglatestek közé is. A habarcs másik fölhasználási területe a vakolat készítése. Mindkét esetben a habarcs mész, homok és víz keverékeként készül. Jó minőségű építkezéshez mindhárom alkotórésznek jó minőségűnek kell lennie. A mész (vagy mészhidrát), régen az oltott mész megnevezéssel szerepelt. A homok leginkább folyami homok kell, hogy legyen, de fontos, hogy kicsi legyen az agyagtartalma. Legjobb, ha a folyami vagy a tavi homokot a habarcs készítése előtt átszitálják. Szokásos recept: 10 liter víz, 3 lapát mész, 3 lapát cement, 16 lapát homok tejföl sűrűségűre keverve.

Házépítés kalkulátor

Házépítés kalkulátor

Készítsen ingyenes online árkalkulációt a tervezett családi ház vagy társasház becsült építési költségeire. A ház építés kalkulátor használata során az alapterületek megadásánál a belső - nettó - alapterület értékével számoljon, ezen érték az épület külső - bruttó - alapterületének mintegy 85 %-a!

Hirdetés
Kéménybélelés minimális falbontással

Kéménybélelés minimális falbontással

Új kéményre van szüksége, vagy meglévő kéményét újíttatná fel? Ha minket választ, rekordgyorsasággal elvégezzük a munkát, miközben szakértelmünk a garancia arra, hogy hosszú évek elteltével is üzembiztosan működik majd a kéménye. A kéménybélelést és a szerelt kémény kivitelezését akár 1 nap alatt elvégezzük! A kínálatunkban szerepel még turbós és kondenzációs kémény, a különleges FuranFlex kéménybélelés technológia, és ipari, valamint gyűjtökémények kialakítása is. Kéménymarással, kéménymagasítással és tetőjárda építésével is nyugodtan megbízhat bennünket!

Kémények bélelése mesteremberektől

Kémények bélelése mesteremberektől

A VS Kémény Kft. kiváló mesteremberei a kéményekkel kapcsolatos problémákat gond nélkül orvosolják. A cég a kéménybélelés mellett a szakmai tanácsokkal is készséggel ellátja a megrendelőket. Online is fel lehet venni velük a kapcsolatot a weboldalon keresztül, valamint az ott található elérhetőségek valamelyikén is. A cég több éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, melynek köszönhetően széles körben vállalják a kéménnyel kapcsolatos problémákat. Átépítést, magasítást és bontást is egyaránt vállalnak.

Túrbós kémény építése kérésre

Túrbós kémény építése kérésre

A Soki Plusz Kft. képzett szakemberekkel végzi a kéményekkel kapcsolatos minden tevékenységet. Vidéken és Budapest több területén is egyaránt dolgoznak. Kondenzációs kémények, utólagos beszerelést ugyan úgy vállalják, mint a turbós kémények és szerelt kémény rögzítését, kiépítését, és beszerelését. Többek között kémények javítását, és garanciális helyreállítását, bélelését is ugyan úgy elvégzik, mint a kéményseprői feladatokat. Online is felkereshető a weboldaluk, ahol sos árajánlat kérési lehetőség is van.

Üvegezés Tata, Tatabánya

Üvegezés Tata, Tatabánya

Csikós László vagyok, tatai üveges, egyéni vállalkozó, épületüvegezés területén 1985 óta üvegezek és tükrözök a lakosság szolgálatában. Lakossági és közületi üvegezés, tükörszerelés helyszíni kiszállással, üvegbeépítés, üvegszereléssel NON STOP 0-24 óráig hétvégén és hétköznap egyaránt. Az üvegezési munkákat rövid határidővel, azonnali kiszállással is vállaljuk. Üveges gyors szolgálatunk Tata, Tatabánya, Komárom, Oroszlány, Esztergom területén, és környékükön dolgozik éjjel-nappal. Szolgáltatásaink bővebben az oldalon. Cégünk fő profiljai az üvegezésen belül: - Üveges gyorsszolgálat, munkaidő után ill. hétvégén ügyelet 0-24h! - Lakossági, közületi szolgáltatások (ablak, ajtó, kirakat, portál, erkély, lépcsőház, bel-, és kültéri nyílászárók stb. üvegezése) - Féltetők, erkélyek, portálok, üvegházak kivitelezése, ha kell, épület-lakatos munkával együtt. - A hagyományos és gázzal töltött hőszigetelt üvegeken kívül fokozottan hangszigetelt üvegszerkezetek szakszerű beépítése. - Huzalhálós drótüveg beépítését, erkélyüvegezést, kopolit üvegezés kiszállással. - Üveges munka biztonsági és edzett üvegekkel. - Portálok, térelválasztók, zuhanykabinok kivitele

Tuti menü