Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kastélyok, villák és fényűzően berendezett lakások enteriőrjein keresztül mutatja be a magyar nagypolgárság és arisztokrácia mára letűnt világát új könyvében Somlai Tibor. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

400 archív fotóval mutatja be az enteriőröket a letűnt magyar nagypolgári életmódból Somlai Tibor új könyve

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
400 archív fotóval mutatja be az enteriőröket a letűnt magyar nagypolgári életmódból Somlai Tibor új könyve
400 archív fotóval mutatja be az enteriőröket a letűnt magyar nagypolgári életmódból Somlai Tibor új könyve
Kastélyok, villák és fényűzően berendezett lakások enteriőrjein keresztül mutatja be a magyar nagypolgárság és arisztokrácia mára letűnt világát új könyvében Somlai Tibor.
A kiadó MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a Volt és nincs - Nagypolgári és arisztokrata enteriőrök 1900-1945 olyan lakásbelsőket mutat be, amelyek - a lakóikat alkotó társadalmi osztályhoz hasonlóan - mára megszűntek létezni, erre utal a könyv címe is.

A budapesti paloták, lakások, valamint vidéki kastélyok és villák helyiségeit, berendezését az érdeklődő elé táró mintegy 400 archív fotó egy letűnt miliőt és életmódot idéz meg az olvasó számára - tették hozzá.


A szerzőnek az előszóban olvasható szavai szerint a képekhez tartozó szubjektív ismertetésekkel is ez volt a célja, tehát nem tudományos igényű szövegeket kapcsolt az általa válogatott, felerészt közgyűjteményekből, felerészt családi albumokból származó felvételekhez.
Hirdetés

Ahogy a belsőépítész írja, ez a kötet a huszadik századi magyarországi belsőépítészet különböző irányzatait feldolgozó sorozata harmadik darabjának tekinthető. A Tér és idő a két háború közötti modern lakásbelsőkkel foglalkozott, a Távol és közel pedig az 1945 és 1970 közötti belsőépítészeti irányzatokat mutatta be.

A kötetet, amelyhez Csengel-Plank Ibolya fotótörténész és Kiss Éva művészettörténész írt kísérőtanulmányt, csütörtök este mutatták be a Virág Judit Galériában.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - enteriőr, fotó, életmód, berendezés, kastélyok, villák, lakások, könyv
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-12-07 09:39:25
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü