Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hivatalosan október 15-én kezdődik a fűtési szezon. A tüzelőberendezések átvizsgálása mellett a biztonság szempontjából kiemelt fontosságú, hogy a kémények megfelelő állapotban legyenek. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

A kémény emberi életet veszélyeztető forrás lehet - itt a fűtési szezon

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
A kémény emberi életet veszélyeztető forrás lehet - itt a fűtési szezon
A kémény emberi életet veszélyeztető forrás lehet - itt a fűtési szezon
Hivatalosan október 15-én kezdődik a fűtési szezon. A tüzelőberendezések átvizsgálása mellett a biztonság szempontjából kiemelt fontosságú, hogy a kémények megfelelő állapotban legyenek.
Budapest területén a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. látja el a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatást. A Társaság végzi az éves rendszeres kéményellenőrzést és szükség szerinti tisztítást, illetve a kémények feltételezhető üzemzavara (pl. a kéménydugulásból adódó égéstermék visszaáramlása, vagy szénmonoxid-érzékelő riasztása stb.) esetén is a FŐKÉTÜSZ szakemberei az illetékesek.


A Fővárosi Kéményseprőipari vállalat a fűtési idényben hétvégenként hétfő reggelig ügyeletet tart fent, amely keretében segíti a veszélyhelyzetek megoldását. Az ügyeleti szolgálatról felvilágosítás szerezhető a 06 1 251 5000-es telefonszámon, illetve a www.kemenysepro.hu oldalon.
Hirdetés

A kémény potenciális veszélyforrás. A rendszeres ellenőrzéssel megelőzhetők a lehetséges veszélyhelyzetek. Az élet- és preventív tűzvédelem érdekében a lakosság legfontosabb tennivalója, hogy tegye lehetővé az ingatlanba való bejutást, a kémény ellenőrzését.

Az égéstermék elvezetők esetleges szabálytalanságai, illetve életveszélyes állapota annak használója mellett a környezetében élők életét és vagyonát is veszélyezteti. - hívta fel a figyelmet Kovács Balázs, a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. ügyvezető igazgatója.

Ha a kéményseprőt két alkalommal sem engedjük be, a közszolgáltató köteles átjelenteni az elsőfokú tűzvédelmi hatóságnak, a katasztrófavédelemnek, aki 2013. január 1-jétől tűzvédelmi bírsággal jogosult büntetni az ingatlan tulajdonosát.
- ÖS -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - kémény, kéményseprő, fűtési szezon,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-10-16 10:55:59
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü