Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az állam ne vissza nem térítendő támogatással járuljon hozzá a lakóépületek energetikai felújításához, hanem hozza létre a Nemzeti Energiahatékonysági Alapot, amely önrész nélküli, kedvezményes - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

A lakások energetikai felújítására önrész nélküli kedvezményes hitelkonstrukciót ajánl a MEHI

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
A lakások energetikai felújítására önrész nélküli kedvezményes hitelkonstrukciót ajánl a MEHI
A lakások energetikai felújítására önrész nélküli kedvezményes hitelkonstrukciót ajánl a MEHI
Az állam ne vissza nem térítendő támogatással járuljon hozzá a lakóépületek energetikai felújításához, hanem hozza létre a Nemzeti Energiahatékonysági Alapot, amely önrész nélküli, kedvezményes kamatozású hitelt nyújtana erre a célra - javasolja a Magyar Energiahatékonysági Intézet Nonprofit Kft. (MEHI) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
Ilyen alap Szlovákiában, Bulgáriában és a balti államokban már évek óta működik - áll a közleményben.

A MEHI annak kapcsán javasolta ezt, hogy a fejlesztési tárca július 12-én pályázatot jelentetett meg társasházak energiahatékonysági felújítására, fűtéskorszerűsítésére és a megújuló energiaforrás-felhasználásuk növelésére. Ebben a pályázatban a teljes támogatás 830 millió forint, amelyből lakásonként félmillió forintos támogatással számolva mintegy másfélezer lakás felújítása finanszírozható, ha a támogatás aránya 50-60 százalék közötti.
Hirdetés

Ez az összeg az igények fél ezrelékét elégíti ki, és a MEHI számítása szerint így 660 évig tartana a lakásállomány felújítása.

A közlemény kitér arra is, hogy a hiányzó forrásokat hatékonyan egészíthetné ki az idei költségvetésben 5,2 milliárd forinttal szereplő Zöldgazdaság Finanszírozási Rendszer (ZFR).

Ezt a pénzt az éghajlatváltozás elleni harc - így például az energiahatékonysági beruházások - finanszírozására kell fordítani. A ZFR-rel kapcsolatban a fejlesztési tárca még februárban azt a tájékoztatást adta a MEHI-nek, hogy az arról szóló jogszabály elkészítése folyamatban van - olvasható a közleményben.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - lakás, energetikai felújítás, hitel, mehi
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-19 11:04:21
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü