Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Felújították a Vásárhelyi-Bréda-kastélyt Lőkösházán. A négytimpanonos, toszkán oszlopos mediterrán épületet az Új Széchenyi Terv támogatásával újult meg. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

A nagyközönség előtt április 15-én nyitják meg a felújított Vásárhelyi-Bréda-kastályt Lőkösházán

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
A nagyközönség előtt április 15-én nyitják meg a felújított Vásárhelyi-Bréda-kastályt Lőkösházán
A nagyközönség előtt április 15-én nyitják meg a felújított Vásárhelyi-Bréda-kastályt Lőkösházán
Felújították a Vásárhelyi-Bréda-kastélyt Lőkösházán. A négytimpanonos, toszkán oszlopos mediterrán épületet az Új Széchenyi Terv támogatásával újult meg.
Szombaton, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nyílt napja keretében a látogatók egy napig megtekinthették az épületet, majd kapui a nagyközönség előtt április 15-én nyílnak ki. A toszkán oszlopos kastély a mediterrán olasz villák hangulatát idézi, szinte hasonmása a híres olasz építész, Andrea Palladio Vicenzában lévő Villa Almerico-Capra nevű kastélyának - mondta el Megyeri Zsolt, az egyik tulajdonos az MTI-nek.


Az Új Széchenyi Terv támogatásának köszönhetően a kastély Békés megye új turisztikai látványossága lesz. Az épület 280 négyzetméteres alagsorában a mezőhegyesi lótenyésztés történetével ismerkedhetnek a látogatók.
Hirdetés

A kastély termeiben Békés megye sokszínű, soknemzetiségű képző- és népművészeti alkotásai kaptak helyet, a mezőgazdasági tematikájú részlegben Stark Aldolfnak, a híres Csabagyöngye szőlő nemesítőjének munkássága, valamint a térségi kertészeti kultúra története tárul a látogató elé - tette hozzá Megyeri Zsolt.

A látványosságokra utalva kiemelte a 15 méter magas, a Föld forgását mutató Foucault-ingát, amelyet a kupola alatt helyeztek el.

A kastélyt három magánszemély vásárolta meg. A tulajdonosok 2011-ban sikeresen pályáztak az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Regionális Operatív Program keretére, 284 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyertek. A beruházás teljes költsége 338 millió forint.
- MTI -
A Lőkösháza határában lévő Vásárhelyi-Bréda kastély a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) nyílt napján, 2013. március 2-án. A nyílt napon országszerte bemutatták az európai uniós fejlesztésből megvalósuló mintegy harminc jelentős beruházást. MTI Fotó: Rosta Tibor
A 15 méter magas, a Föld forgását mutató Foucault-inga. MTI Fotó: Rosta Tibor
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Felújították a lőkösházi Vásárhelyi-Bréda-kastélyt
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-04 10:37:27
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü