Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A használt lakások piacán az első negyedévben a téglalakások átlagosan 5 hónap, a panelek 3,5 hónap, míg a családi házak 7 hónap alatt keltek el, az eladási idők kis mértékben hosszabbodtak az előző - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

A panellakások a legkapósabbak és gyorsan el is adhatóak

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
A panellakások a legkapósabbak és gyorsan el is adhatóak
A panellakások a legkapósabbak és gyorsan el is adhatóak
A használt lakások piacán az első negyedévben a téglalakások átlagosan 5 hónap, a panelek 3,5 hónap, míg a családi házak 7 hónap alatt keltek el, az eladási idők kis mértékben hosszabbodtak az előző év hasonló időszakához képest - közölte az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat kedden az MTI-vel.
Az átlagos árengedmény a tégla- és a panellakásoknál 1 százalékponttal nőtt 2012 első negyedévéhez képest, míg a családi házaknál kissé csökkent.

Az OC két részre bontja az árengedményt. Az egyikre még a hirdetési időszakban kerül sor, míg a második a szerződéskötést megelőző alku eredménye. A kettő együtt a családi házaknál 18 százalék, a téglalakásoknál 13,5, a paneleknél 10,3 százalék volt az első negyedévben.

A használt lakások piacán tavaly 71 239 tranzakció volt, 2011-ben 83 900 adásvételt mért az OC. Az idei forgalmat 90 ezerre becsüli a cég.
Hirdetés

Az első negyedévében a tégla- és a panellakások bérleti díja minimálisan - 3-5 százalék között - nőtt az előző év azonos időszakához képest. Jelentősebb, mintegy 8 százalékos növekedést csak a családi házak átlagos bérleti díjainál tapasztalt az OC. A jelenleg bérbeadási céllal vásárolt ingatlanok esetében egy 10 éves befektetési időszakon 8 és 9 százalék közötti hozamot lehet elérni.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - panellakás, téglalakás, családi ház, eladás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-08 14:06:33
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü