Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) utóvizsgálatban ellenőrzi, hogy az ingatlandepo honlapok mögött üzemeltetőként álló Experient Enterteiment Ltd. és a Weltimmo S.r.o vállalkozások teljesítették-e a - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Átverős ingatlan portálok - a GVH egy év után ismét megvizsgálja, hogy teljesítették-e a kötelezettségeiket

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Átverős ingatlan portálok - a GVH egy év után ismét megvizsgálja, hogy teljesítették-e a kötelezettségeiket
Átverős ingatlan portálok - a GVH egy év után ismét megvizsgálja, hogy teljesítették-e a kötelezettségeiket
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) utóvizsgálatban ellenőrzi, hogy az ingatlandepo honlapok mögött üzemeltetőként álló Experient Enterteiment Ltd. és a Weltimmo S.r.o vállalkozások teljesítették-e a GVH határozatában előírt kötelezettségeiket - közölte a versenyhivatal csütörtökön az MTI-vel.
Az ügy előzménye, hogy a GVH 2012 január elején hozott határozatot az ingatlandepo.com, az ingatlanbazar.com és az ingatlanbazar.net internetes oldalakról.


A GVH egyebek mellett azt állapította meg, hogy az üzemeltetők figyelmen kívül hagyták a fogyasztói panaszokat; tovább használták az általános szerződési feltételeknek a bíróság által érvénytelenített pontjait; az érdeklődőket hamisan tájékoztatták a hirdetések aktualitásáról, illetve a hirdetők előtt elhallgatták azt, hogy csak regisztrált személyek jutnak hozzá a hirdetésekhez. A GVH azt is felrótta a cégeknek, hogy agresszív kereskedelmi gyakorlattal igyekeztek rávenni a hirdetőket arra, hogy fogadják el feltételeiket.
Hirdetés

A jogsértés megállapítása mellett a GVH egy évvel ezelőtt megtiltotta a versenytörvény rendelkezéseibe ütköző magatartás további folytatását, és együttesen 5 millió 600 ezer forint bírságot is kiszabott a két cégre.

Idén február 20-án a versenyhatóság további intézkedést kezdeményezett a vállalkozásokkal szemben: utóvizsgálatot rendelt el, hogy ellenőrizze, a határozatában megállapított kötelezettségeket teljesítették-e a honlapokat működtető vállalkozások.

A GVH korábban már közzétette, hogy közérdekű keresetet indított a vállalkozások által üzemeltetett honlapokon megjelenő, tisztességtelen általános szerződési feltételek miatt.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - ingatlan, portál, gvh, utóvizsgálat, kötelezettség, átverés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-02-28 16:04:20
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü