Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A tavalyi első félévben regisztrált 41.700 lakás adásvételhez képest az idei első félévben 20 százalékkal nőtt a forgalom - közölte az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat kedden az MTI-vel. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Az előző évhez képest az első félévben nőtt a lakásforgalom

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Az előző évhez képest az első félévben nőtt a lakásforgalom
Az előző évhez képest az első félévben nőtt a lakásforgalom
A tavalyi első félévben regisztrált 41.700 lakás adásvételhez képest az idei első félévben 20 százalékkal nőtt a forgalom - közölte az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat kedden az MTI-vel.
Az év egészében azonban kisebb lesz a lakásforgalom növekedése az OC becslése szerint. Az első negyedévben tapasztalt jelentős keresletbővülés ugyanis, amelyet a végtörlesztés váltott ki, nem tartott ki a második negyedévre a lakáspiacon.

A lakásárak minimálisan tovább csökkentek az idén. Budapesten a használt tégla lakások átlagosan 274 ezer, a panelesek pedig 176 ezer forintba kerültek négyzetméterenként. A nyugati országrészben 183 ezer, illetve 123 ezer forint a két fajlagos ár.

Idén az első félévben átlagosan csaknem 13 százalékkal csökkent a piacra lépéskor elképzelt ár az alku során az adásvételig. Ebből 5,5 százalékot tett ki az eladó árcsökkentése, míg 7,5 százalékot a vevő alkudott le a szerződéskötéskor.
Hirdetés

A téglalakások közül Budapesten a 11 milliós 40-50 négyzetméteres lakások, a keleti megyékben a 6 milliós 50 négyzetméteres, valamint a 9 milliós 50-60 négyzetméteres, a nyugati országrészben pedig a 8 milliós 50 négyzetméteres és a 13 milliós 60 négyzetméteres lakások vonzották a legtöbb érdeklődőt.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - lakásforgalom, előző év, nőtt
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-08-23 15:51:17
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü