Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A lakásvásárlásnál az ár mellett érdemes figyelembe venni az energiatanúsítványt is, amely 2012. január elseje óta kötelező dokumentum az adásvételnél - hívja fel a figyelmet a Dome Facility Services - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Az energiatanúsítványt is érdemes megnézni lakásvásárlásnál

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Az energiatanúsítványt is érdemes megnézni lakásvásárlásnál
Az energiatanúsítványt is érdemes megnézni lakásvásárlásnál
A lakásvásárlásnál az ár mellett érdemes figyelembe venni az energiatanúsítványt is, amely 2012. január elseje óta kötelező dokumentum az adásvételnél - hívja fel a figyelmet a Dome Facility Services Group (DFSG) ingatlankezelő társaság.
Közleményében a cég hangsúlyozza: becslések szerint a háztartások kiadásának több mint 20 százalékát a rezsiköltségek teszik ki, ennek oka az energiaárak emelkedése mellett a lakóingatlanok felesleges energiafelhasználásában keresendő.


Az ingatlankezelő cég szerint a lakóingatlanok fenntartási költségei legalább olyan komoly mérlegelést igényelnek lakásvásárláskor, mint a vételár.
Hirdetés

A DFSG közleményében emlékeztet arra, hogy az energiatanúsítvány kiállítását már a 176/2008-as kormányrendelet is szabályozta. A dokumentumot 2011. december 31-ig még csak új épületek építése esetén kellett elkészíteni, 2012. január 1-jét követően azonban már a lakások, házak adásvételénél is kötelező a hivatalos dokumentum bemutatása, amit az eladónak kell beszereznie, és azt a szerződéskötéskor a vevőnek átadnia.

Bérbeadás esetén az energiatanúsítvány elkészíttetése 2015. december 31-ig önkéntes. Az energetikai tanúsítvány kiállítását csak a Magyar Mérnöki Kamara vagy a Magyar Építész Kamara névjegyzékébe felvett tanúsítók végezhetik el - mutat rá a DFSG közleményében.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - energiatanúsítvány, eladás, bérlés, lakásvásárlás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-08-23 15:56:55
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü