Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Júliusban 414 építőipari céggel szemben indult felszámolási eljárás Magyarországon, ami nem kiugróan rossz adat, de az elmúlt három hónap ezzel az ágazat legrosszabb negyedévévé vált - közölte az - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Az építőipari cégeknél tovább tart a növekvő felszámolási trend - mélyponton az ágazat

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Az építőipari cégeknél tovább tart a növekvő felszámolási trend - mélyponton az ágazat
Az építőipari cégeknél tovább tart a növekvő felszámolási trend - mélyponton az ágazat
Júliusban 414 építőipari céggel szemben indult felszámolási eljárás Magyarországon, ami nem kiugróan rossz adat, de az elmúlt három hónap ezzel az ágazat legrosszabb negyedévévé vált - közölte az Opten céginformációs szolgáltató hétfőn az MTI-vel.
A közlemény szerint júliusban ugyanakkor nem volt jelentős növekedés 2011, illetve 2010 júliusához képest: mindkét évben valamivel több mint 400 felszámolást tettek közzé a cégbíróságok.

A hetedik hónapban 209 cég végelszámolása indult meg, ez egyharmados csökkenés az előző év júliusához képest. A jelenség mögött azonban nem érdemi javulás áll, hanem az, hogy március óta a kényszer-végelszámolás intézményét a kényszertörlés váltotta fel. A magukra hagyott és rendszerint kiürített cégeket hosszadalmas végelszámolási eljárás nélkül törlik a működő cégek közül - mutatott rá az Opten.

A közlemény idézi Tóth Tamást, az Opten ügyvezető igazgatóját, aki szerint az építőiparban tovább tart a felszámolások növekvő trendje, kedvező fordulatra még legalább fél évig nem lehet számítani.
Hirdetés

Az igazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy az ágazat új szerződéseinek állománya 14 százalékkal meghaladja az előző évit. A növekedést azonban kizárólag mezőgazdasági, ipari és kommunális építkezések generálják, ahol tipikusan generálkivitelezők kezében összpontosul a munka, így idő kell ahhoz, hogy a megrendelések növekedése elérje a kisebb vállalkozásokat is.

A december-márciusi kiugróan magas cégalapítási hullám után az építőiparban az áprilisi mélypont körül stabilizálódott a cégalapítások száma. Az elmúlt négy hónapban havonta 230-240 céget jegyeztek be a hatóságok - közölte az Opten.
- MTI -
Az építőipari termelés alakulása Magyarországon (2001 - 2012. január-június)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - építőipar, felszámolás, trend, mélypont
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-08-28 11:36:01
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü