Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ásztai Bálint és Kovács Csaba pécsi vendégháza nyerte el Az év háza 2012 díjat; míg a Horváth András által tervezett zengővárkonyi családi ház a Magyar Építész Kamara, Basa Péter és Reisz Ád - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Az Év háza 2012 díj gazdára talált - egy pécsi vendégház nyerte el

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Az Év háza 2012 díj gazdára talált - egy pécsi vendégház nyerte el
Az Év háza 2012 díj gazdára talált - egy pécsi vendégház nyerte el
forrás: evhaza.hu
Ásztai Bálint és Kovács Csaba pécsi vendégháza nyerte el Az év háza 2012 díjat; míg a Horváth András által tervezett zengővárkonyi családi ház a Magyar Építész Kamara, Basa Péter és Reisz Ádám balatonszéplaki villája pedig a Magyar Építőművészek Szövetségének különdíjában részesült.
Az Ásztai Bálint-Kovács Csaba építészpáros által egy pécsi hegyoldalba megálmodott épület tervezése során a pályázati anyag szerint a legfontosabb szempont az időtállóság és a természetközeliség megtalálása volt, mindamellett, hogy az építészek a korszellemre és a fenntarthatóságra is figyelemmel voltak.

A zsűri szavazatai alapján elismerő oklevélben részesült a Basa Péter, Fernezelyi Gergely és Reisz Ádám által tervezett budapesti családi ház, Kovács Zsolt György és Beranková Jana balatonalmádi családi háza, valamint az ifj. Benczúr László és Weichinger Miklós által megtervezett nyaralóátalakítás Sajkodon.

Az ötödik alkalommal kiírt pályázatra rekordszámú, összesen 35 családi házat neveztek - közölték a szervezők a hétfői budapesti díjátadón.
Hirdetés

Szoják Balázs, Az év háza pályázat kurátora emlékeztetett, hogy az elmúlt évek válsága komoly veszélybe sodorta a hazai építőipart, a hét esztendő óta tartó visszaesés pedig tavaly is folytatódott: a termelés 11,2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

A magyar építészek kreatív tudásának hatékonyabb kihasználása nélkülözhetetlen eleme a kilábalásnak - vélekedett a szakember. Mint hozzátette, épített környezetünk állapota elkeserítő, ennek oka azonban nem elsősorban pénzhiány, hanem a tervezés presztízsének soha nem tapasztalt alacsony volta.

Szoják Balázs elmondása szerint Az év háza pályázat célja ezért megismerni és megismertetni a szakmával a zsűri által színvonalasnak tartott épületeket, valamint a példamutató és követendő építészeti magatartást. A bíráló bizottság elnöke idén Dévényi Sándor, társelnökei Noll Tamás, Sáros László és Szoják Balázs, míg tagjai Csernyus Lőrinc, Eleőd Ákos, Gelesz András, Krizsán András, Szabó Tamás, Hőnich Richárd, Nagy Csaba és Perényi Tamás voltak.

A nyertesek nemcsak pénzjutalomban és szakmai elismerésben részesültek, de további hét pályázóval együtt részt vehetnek a visegrádi négyek családi házait bemutató kiállításon is, amely a díjátadóval egy időben nyílt meg a Duna Palota Széchenyi-termében, majd október 2-től a Magyar Építőművészek Szövetségének székházában lesz megtekinthető.
- MTI -
forrás: evhaza.hu
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Év háza 2012, pécsi vendégház
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-10-02 09:18:23
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü