Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Balogh Péter István - Mohácsi Sándor páros vehette át a második alkalommal kiosztott Év tájépítésze díjat péntek este a FUGA Budapesti Építészeti Központban, míg az Év junior tájépítésze Csillag - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Az Év tájépítésze 2013 díjazottak munkái megtekinthetők a FUGÁ-BAN

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Az Év tájépítésze 2013 díjazottak munkái megtekinthetők a FUGÁ-BAN
Az Év tájépítésze 2013 díjazottak munkái megtekinthetők a FUGÁ-BAN
A Balogh Péter István - Mohácsi Sándor páros vehette át a második alkalommal kiosztott Év tájépítésze díjat péntek este a FUGA Budapesti Építészeti Központban, míg az Év junior tájépítésze Csillag Katalin lett - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Az egymillió forintos pénzjutalommal járó szakmai díjat elnyerő Balogh Péter István - Mohácsi Sándor (s73 tájépítész iroda) szerzőpáros pályázatában azt a hatalmas utat mutatta be, amelyet végigjártak a Budapest Szíve fejlesztésekben a koncepcionális elképzelésektől a megvalósult részletekig (a forgalomcsillapított, humanizált belváros koncepciója, a Kálvin tér rekonstrukció, a K-kő születése, a Belváros új főutcája egyes ütemei). Ugyanez az út volt nyomon követhető pályázatukban a Pécsi EKF szabadterei (Széchenyi tér, Tettye park, Havihegyi Kápolna, Zsolnai negyed) kapcsán is.

Az Év junior tájépítésze 2013-ban Csillag Katalin lett, aki Visontára készített, a kortárs tájépítészet minden eszköztárát felmutató, rendkívül funkciógazdag és mutatós ötletpályázati tervével nyerte el a szakmai zsűri tetszését.
Hirdetés

Az interneten lebonyolított közönségszavazást Kun Zoltán győri tájépítész nyerte, aki az európai természetszerű erdők megmentéséért és természeti kezeléséért, valamint az ezzel kapcsolatos európai szakpolitikák létrehozásáért fáradozik a PanParks nevű nemzetközi szervezetben.

A szervezők közlése szerint az Év tájépítésze pályázat indulói nem csupán megvalósult munkákat mutathattak be, mivel a tájépítészet képviselői jóval szélesebb spektrumban - regionális tervezés, településtervezés, stratégiai anyagok és kutatások - tevékenykednek. Ennek megfelelően a döntősök elmúlt öt évi tevékenységét bemutató portfóliókban is megjelentek a még csak terv alakban létező vagy inkább kutatási és stratégiai célú anyagok is.

A tíz Év tájépítésze-jelölt, közöttük a döntősök munkái, valamint a tizenkét junior pályázó Visontára készült ötletpályázati anyaga május 20-ig tekinthető meg a Petőfi Sándor utcai FUGÁ-ban.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Év tájépítésze, 2013
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-29 12:29:37
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü