Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Már fogadja a nevezéseket az év tájépítésze és junior tájépítésze díjra a Magyar Tájépítészek Szövetsége (MTSZ), a kitüntetéseket 2013. április 26-án nagyszabású gálaműsor keretében vehetik majd át a - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Az év tájépítésze és a junior tájépítészete díjra már lehet nevezni mindkét kategóriába

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Az év tájépítésze és a junior tájépítészete díjra már lehet nevezni mindkét kategóriába
Az év tájépítésze és a junior tájépítészete díjra már lehet nevezni mindkét kategóriába
Már fogadja a nevezéseket az év tájépítésze és junior tájépítésze díjra a Magyar Tájépítészek Szövetsége (MTSZ), a kitüntetéseket 2013. április 26-án nagyszabású gálaműsor keretében vehetik majd át a nyertesek.
A díjakat a Tájépítészet Hónapja programsorozat záró eseményeként Frederick Law Olmsted, a New York-i Central Park tervezője születésének 191. évfordulóján adják át. A díjakat 2011-ben a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata (MÉK-TKT), a Magyar Tájépítészek Szövetsége (MTSZ) és a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft. alapította - adták hírül a kitüntetést létrehozó szervezetek.

A szenior és junior kategória pályázatait minden évben kilenctagú szakmai zsűri bírálja el. A zsűri tagjait a tájépítészetet és a társszakmákat tömörítő szervezetek delegálják. A zsűri elnöke minden évben az Ormos Imre-emlékérem előző évi díjazottja, vagyis idén Rácz Tamás Pro Regio-díjas tájépítész lesz. A zsűriben helyet foglal többek között Anna Sessareggio, az Olasz Tájépítész Szövetség (EFLA/IFLA) tagja is, aki a díjátadót megelőző napon szervezett tájépítész-konferencia vezérszónoka lesz.
Hirdetés

Az év tájépítésze díj egy alkotó (esetleg szorosan együtt dolgozó alkotópáros vagy csapat) maximum öt évre kiterjedő kiemelkedő teljesítményének díjazását szolgáló szakmai elismerés. A díjra bárki tehet jelöléseket az evtajepitesze.hu/ev-tajepitesze-dij weboldalon. A jelöléseket a szakmai zsűri megvizsgálja, majd felkéri a jelölteket, hogy nyújtsák be a pályázatra alkalmas műveiket. A kitüntetés nyertese igazoló oklevelet, Kiss Zsombor Krisztián formatervező által tervezett egyedi díjat és egymillió forint pénzjutalmat kap.

Az év junior tájépítésze-díj egy alkotó egyetlen, évente meghatározott ötletpályázati felhívás alapján kidolgozott projektjének díjazása. Az elismerés az aktív, kreatív fiatal, pályakezdő tájépítészek díja, amely egyben a kiemelkedő tehetségek bemutatkozását szolgálja.

A junior pályázat minden évben egy-egy olyan kistelepülést céloz meg, ahol valamilyen konkrét aktuális tervezési feladat előkészítéseként szükség van tájépítészeti ötletekre, programalkotásra. Idén Visonta településen kell a pályázóknak egy területileg összefüggő közkert-sportterület-rehabilitálandó patakszakasz új megjelenését megtervezni.

A versenybe egyénileg lehet regisztrálni az evtajepitesze.hu/ev-junior-tajepitesze-dij weboldalon található űrlap kitöltésével.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - tájépítészet, díj, verseny, pályázat, nevezés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-11-06 10:33:46
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü