Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tíz év után először elmarad a szeptember 22-23-ra tervezett 21. őszi budapesti Lakásvásár kiállítás - közölte a Lakásvásár Kft. szerdán az MTI-vel. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Az idei őszi budapesti Lakásvásár elmarad - indok: haldoklik a piac

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Az idei őszi budapesti Lakásvásár elmarad - indok: haldoklik a piac
Az idei őszi budapesti Lakásvásár elmarad - indok: haldoklik a piac
Tíz év után először elmarad a szeptember 22-23-ra tervezett 21. őszi budapesti Lakásvásár kiállítás - közölte a Lakásvásár Kft. szerdán az MTI-vel.
A közlemény a rendezvény elmaradásnak magyarázatául rögzíti: legutóbb, az idén tavasszal csupán 40 kiállító vett részt a vásáron, ez egyértelműen jelezte, hogy a piac haldoklik.

Alig épül új lakás, az építőcégek tönkrementek, a magyarok csődöt jelentettek, a külföldiek kivonultak.


A használt lakások adásvétele beszűkült, nincs igazán fizetőképes kereslet a piacon, a bankok szinte alig hiteleznek, a most beindított kamattámogatás és szocpol - amelyet három bank kínál - nem mozdította meg a piacot.
Hirdetés

Állami pénz nélkül eddig sem működött igazán, és most egyértelműen kiderült, hogy önmagában a lakáspiac nem képes működni Magyarországon - mutat rá a szervező cég. Az idei évre az állam által tervezett 6 milliárdos lakáscélú költségvetés elenyésző a 2000-es évek közepén megvalósult 230 milliárdhoz képest, aminek csaknem a fele visszavándorolt a költségvetésbe adók és járulékok formájában - jegyzi meg.

A Lakásvásár Média Csoport mindennek ellenére optimista, és bízik a lakáspiac feltámadásában, ezért jelezte, hogy a jövő év tavaszára betervezte a 21. budapesti Lakásvásárt, remélve a jelentősebb állami és banki szerepvállalást.

Új lakásra mindig szükség van, már csak az egészséges egy százalékos újratermelés miatt is (ez évente valamivel több, mint 40 ezer lakás volna), továbbá a lakhatatlan félmilliós lakásállomány lecserélése, valamint a szociális vagy közösségi bérlakás-állomány immár társadalmilag is elodázhatatlan növelése miatt is - hangsúlyozza a közlemény.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - őszi, budapest, lakásvásár, elmarad
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-09-13 11:28:13
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü