Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A fogyasztást és a költséget együtt mutató okos mérők akár 5-10 százalékkal is mérsékelhetik a háztartások villamosenergia-fogyasztását - közölte az Okos Jövő Innovációs Klaszter nyugat-európai - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Az okos mérőórák külföldön már bizonyítottak - valós és egyénileg érhető el rezsicsökkentés velük

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Az okos mérőórák külföldön már bizonyítottak - valós és egyénileg érhető el rezsicsökkentés velük
Az okos mérőórák külföldön már bizonyítottak - valós és egyénileg érhető el rezsicsökkentés velük
A fogyasztást és a költséget együtt mutató okos mérők akár 5-10 százalékkal is mérsékelhetik a háztartások villamosenergia-fogyasztását - közölte az Okos Jövő Innovációs Klaszter nyugat-európai kísérleti projektek tapasztalataira hivatkozva.
A közlemény két külföldi projektre is utal. A 2010-ben indított német kísérlet során 3,7 százalék volt a megtakarítás, de 6,1 százalékos potenciális megtakarítást azonosítottak. Az Egyesült Királyságban elért megtakarítás egyes esetekben elérte a 11 százalékot.

Az okosmérés lényege, hogy a fogyasztók megfigyelhetik és megtervezhetik a fogyasztásukat. A megtakarítás tehát egyszerű odafigyelésből adódik: az elhalasztható fogyasztást - például a mosást - nem csúcsidőben végzik, hanem akkor, amikor olcsóbb az áram - ismerteti a közlemény.
Hirdetés

Az okosmérőórákkal a fogyasztók nemcsak a villamosenergia-, hanem a földgáz-, a távhő- és a vízfogyasztásukat is nyomon követhetik.

Az Okos Jövő Innovációs Klaszter 2013 márciusában alakult. A szervezet célja egyebek mellett az okosmérési és okoshálózati technológiák elterjesztése. A szervezetnek jelenleg 31 tagja van, köztük energiaszolgáltató társaságok, technológiaszállító- és telekommunikációs vállalatok, valamint kutatóintézetek is.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - rezsicsökkentés, okos mérőórák, villany, gáz, víz, távhő, fogyasztás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-25 12:00:29
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü