Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Rendszerváltást hozhat az építőiparban az új építési törvény hatályba lépése - hangoztatta a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkára kedden Székesfehérváron, egy - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Az új építési törvény szinte rendszerváltást eredményezhet az építőiparban

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Az új építési törvény szinte rendszerváltást eredményezhet az építőiparban
Az új építési törvény szinte rendszerváltást eredményezhet az építőiparban
Rendszerváltást hozhat az építőiparban az új építési törvény hatályba lépése - hangoztatta a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkára kedden Székesfehérváron, egy építőipari vállalkozói konzultáción.
Szaló Péter elmondta, a kivitelezés folyamata számos ponton változik: így például megerősítik és pontosan definiálják a fővállalkozói és alvállalkozói szerepeket, e-építési naplót vezetnek be.Hamarosan befejeződik az elektronikus dokumentációs rendszer fejlesztése: nemcsak a különböző kiviteli tervek lesznek megtalálhatók elektronikus formában, hanem az energetikai tanúsítványok és az építési napló is. Ezeknek nagy szerepük lesz a lánctartozások csökkentésében.
Hirdetés

Hangsúlyozta: a már létező fedezetkezelő rendszert is szeretnék továbbfejleszteni. Emlékeztetett rá, hogy jelenleg csak az egymilliárd forint feletti uniós beruházásoknál használják a fedezetkezelőt, de korábban jól működött kisebb munkák esetében is.

A fizikai teljesítés össze lenne kapcsolva a pénzügyivel az építkezés minden szintjén; "a kivitelezési sorban feljebb lévő" vállalkozó engedményezi a kifizetést a munkát elvégző alvállalkozónak - mondta.

Kiemelte: a rendszerbe bevonandó vállalkozások köréről és a beruházási értékhatárról még nem döntöttek, de szeretnék kiterjeszteni az alsó határt 100 millió forintig. Az erről szóló kormányrendelet-tervezet hamarosan az államtitkári értekezlet, majd a kormány elé kerül.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - építési törvény, új, engedélyezés, építőipar, tervezés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-09-25 17:02:28
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü