Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kiskertekre a regisztráció nem vonatkozik - végre egyértelműen behatárolták, hogy kikre vonatkozik a legújabb regisztrációs kötelezettség. Így megy ez nálunk, nem tudunk olvasni, nem tudunk - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Ciki, ennyire érthetetlenek lennénk? - a tárca visszakozik a kiskertek regisztrációs díjával kapcsolatban is

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Ciki, ennyire érthetetlenek lennénk? - a tárca visszakozik a kiskertek regisztrációs díjával kapcsolatban is
Ciki, ennyire érthetetlenek lennénk? - a tárca visszakozik a kiskertek regisztrációs díjával kapcsolatban is
Kiskertekre a regisztráció nem vonatkozik - végre egyértelműen behatárolták, hogy kikre vonatkozik a legújabb regisztrációs kötelezettség. Így megy ez nálunk, nem tudunk olvasni, nem tudunk értelmezni, mi nevezünk el tévesen dolgokat, állandóan félreértelmezünk - talán autista minden magyar állampolgár? Esetleg az információ rosszul áramlik lefelé...Azonban, mint ahogy kiderült végül is, mégsem bennünk van a hiba, mert törvénymódosítást is benyújtanak.
Az erdő művelési ágú területek kivételével minden földterület használatát be kell jelenteni, ha a földterület az ingatlan-nyilvántartásban szántó, szőlő, gyümölcsös, kert, rét, legelő (gyep), nádas, fásított terület művelési ágban vagy halastóként van nyilvántartva - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája szerdán az MTI-vel.

A belterületi fekvésű, egy hektár alatti területekre - amit sokan tévesen "kiskerteknek" neveznek - a regisztráció nem vonatkozik - áll a közleményben.
Hirdetés

A bejelentési kötelezettség kiterjesztésének célja, hogy a földhasználati viszonyok átláthatóak legyenek.

Szabó Csaba földügyekért felelős miniszteri biztos szerdán sajtótájékoztatón elmondta, hogy a zártkertekben földdel rendelkezőknek március 31-ig kell bejelenteniük a földhasználatot. A bejelentés azért szükséges, mert az állam megújítaná a háztáji gazdálkodás rendszerét, amelyhez támogatást is kapcsol majd.

A miniszteri biztos utalt arra, hogy a 6 ezer forintos regisztrációs díjat valószínűleg eltörli a jogalkotó, mivel egy állami adatbázisba szolgáltatott adatért "nem illik" pénzt kérni.

A tárca csütörtöki közleménye kiemeli: a Vidékfejlesztési Minisztérium törvénymódosítást nyújt be, hogy a mezőgazdasági területek használatának bejelentése illeték- és díjmentes legyen.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - kiskertek, regisztráció, földterület, termőföld, törvény
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-02-06 15:32:14
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü