Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Miután a saját célra lakást - családi házat - építők száma az utóbbi három évben országosan a felére esett vissza, ugyan ilyen arányban csökkent az építési telket vásárlók száma is, de az ország - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Csökken az érdeklődés az építési telkek iránt

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Csökken az érdeklődés az építési telkek iránt
Csökken az érdeklődés az építési telkek iránt
Miután a saját célra lakást - családi házat - építők száma az utóbbi három évben országosan a felére esett vissza, ugyan ilyen arányban csökkent az építési telket vásárlók száma is, de az ország egyes területei között lényeges a különbség - állapította meg az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat, az MTI-hez eljuttatott, saját adatain alapuló elemzésében.
A saját célra épített családi házaknál 2004-ben volt a csúcs országosan. Akkor Kelet-Magyarországon 9 ezer ház épült, tavaly mindössze 2 ezer. Nyugat-Magyarországon 8 ezerről csökkent 2 ezerre, míg Budapesten 2 ezerről a felére esett ebben az időszakban az új családi házak száma.

A telkek iránt hasonló arányban csökkent a kereslet. A keleti és nyugati országrészben a 2 és 9 millió forint között kínált telkek a legkedveltebbek, de nyugaton van kereslet a drágább, 15-20 milliós értékűek iránt is. Budapesten a legtöbb kereső a 13-22 millió közötti telkekről érdeklődött 2012 első három negyedévében az OC-nál.
Hirdetés

Pest megyében a 10-15 millió közötti áron kínált telkek voltak a legkeresettebbek. A főváros agglomerációjában - bár érdeklődés mutatkozik a 2 és 5 millió forint között kínált telkek iránt is - a kereslet jórészt a 10 és 15 millió közöttiekre koncentrálódik. Ebben az értéktartományban 600 és 1200 négyzetméter között kínálnak telkeket, a legtöbb érdeklődő a 700-800 négyzetméteresekre jelentkezett.

A telek árától függetlenül is ez a mérettartomány volt a legkeresettebb. Az OC ebben a mérettartományban nagyon sok érdeklődést regisztrált a 6 millió körüli vételártól kezdve egészen a 25 millióig.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - építési telkek, családi ház, budapest, pest megye, négyzetméter
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-11-30 12:52:03
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü