Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A mai feltételekkel felvett, államilag támogatott hitelből hőszigetelt lakások havi törlesztő részlete megegyezik a gázszámlán mutatkozó megtakarítással a hőszigetelő anyagokat gyártó Knauf - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Egy átlagos sátortetős kockaház hőszigetelésére felvett hitel akár önfinanszírozó is lehet

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Egy átlagos sátortetős kockaház hőszigetelésére felvett hitel akár önfinanszírozó is lehet
Egy átlagos sátortetős kockaház hőszigetelésére felvett hitel akár önfinanszírozó is lehet
A mai feltételekkel felvett, államilag támogatott hitelből hőszigetelt lakások havi törlesztő részlete megegyezik a gázszámlán mutatkozó megtakarítással a hőszigetelő anyagokat gyártó Knauf Insulation Kft. számításai szerint.
A társaság azokat a sátortetős, kilencven négyzetméter körüli családi házakat vette alapul számításánál, amelyekből több százezer található az országban. Ezek komplett hőszigetelése 1,2 millió forintba kerül.

A cég közleménye szerint ha egy ilyen házat 10 éves futamidejű, támogatott hitelből kíván a tulajdonosa leszigetelni, a kölcsönt 15 ezer forintos havi törlesztő részlettel veheti fel, és a futamidő végéig mintegy 1,8 millió forintot kell visszafizetnie. A munkák elvégzése nyomán a ház 42 ezer forintos, átlagos havi fűtésszámlája 15 ezer forinttal csökken, ami 10 év alatt 1,8 millió forint megtakarítást eredményez.
Hirdetés

A közlemény két országot hoz példának. A Németországban és Írországban futó energiahatékonysági programok azt mutatják, hogy a kormányok által energiahatékonysági programokba - épületek homlokzati és tetőszigetelése, nyílászárócsere, kazáncsere - fektetett minden 1 euró rövid időn - akár 1 éven - belül már 5 euró megtérülést hoz. A megtérülés nem más, mint a forgalmi adóból, valamint a létrejött új munkahelyekből származó többlet jövedelemadóból származó többlet költségvetési bevétel.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - kockaház, hőszigetelés, energiahatékonyság, hitel
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-01-25 11:39:23
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü