Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyre többet engednek az eladók a meghirdetett árból a lakáspiacon, országos átlagban az engedmény az első háromnegyed év adatai alapján 13 százalék volt, egy százalékponttal több, mint tavaly - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Egyre többet kényszerülnek engedni a lakásárakból az eladók

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Egyre többet kényszerülnek engedni a lakásárakból az eladók
Egyre többet kényszerülnek engedni a lakásárakból az eladók
Egyre többet engednek az eladók a meghirdetett árból a lakáspiacon, országos átlagban az engedmény az első háromnegyed év adatai alapján 13 százalék volt, egy százalékponttal több, mint tavaly ilyenkor - közölte felmérése eredményét az Otthon Centrum (OC) az MTI-vel.
A OC adatai szerint az áralkuból 5 százalékpontnyi jut az üzlet megkötése előtti időszakra, 8 pedig a szerződési időre. Az eladók már a lakás meghirdetése után - a piaci helyzetet látva, illetve a közvetítőjük javaslatára - engednek az árból. Ez a kisebb tétel, a nagyobb hányadot akkor engedik az eladók, amikor már találtak vevőt, csak az magasnak tartja az árat.

Országos átlagban 2009-ben szeptember végéig 10, 2010-ben 11,3, a múlt évben pedig 12 százalék volt az árengedmény. Ez emelkedett az idén 13 százalékra.
Hirdetés

A legnagyobb árengedményt Pest megyében érték el a vevők, 17 százalékkal. Itt 2009-ben még 10,5 százalék volt az árengedmény. Az OC azzal indokolja ezt a jelenséget, hogy Pest megyében az átlagosnál is fagyosabb a lakáspiac.

A lakás típusa szerint nem változott az árengedmény sorrendje. Legkevesebbet - átlagosan 8,7 százalékot - a panel lakásokból engedtek az eladók. Ezt követik a tégla lakások 12,5 százalékkal, majd a sor végén a tégla családi házak állnak, 18 százalékkal.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - lakásárak, lakáspiac, eladók, panel, tégla, családi ház
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-10-16 14:29:15
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü