Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Eladná az Andrássy úti egykori Balettintézet épületét a tulajdonos Banco Commercial Portugues, ha talál megfelelő vevőt - írta csütörtöki számában a Figyelő. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Eladó a volt Balettintézet csodaszép épülete - a tulajdonos portugál bank keresi a megfelelő vevőt

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Eladó a volt Balettintézet csodaszép épülete - a tulajdonos portugál bank keresi a megfelelő vevőt
Eladó a volt Balettintézet csodaszép épülete - a tulajdonos portugál bank keresi a megfelelő vevőt
Eladná az Andrássy úti egykori Balettintézet épületét a tulajdonos Banco Commercial Portugues, ha talál megfelelő vevőt - írta csütörtöki számában a Figyelő.
A lap szerint a portugál bank magyarországi képviselője, a Dessewffy és Dávid, valamint Társaik Ügyvédi Iroda hétfőn erről tárgyalt is a terézvárosi önkormányzattal.

Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP), a VI. kerület polgármestere az önkormányzat honlapján közzétett állásfoglalásában megerősítette ezt, és jelezte: a bank olyan, biztos anyagi háttérrel rendelkező befektetőnek akarja értékesíteni az ingatlant, aki a lehető leghamarabb el tudja kezdeni a palota felújítását. Jelenleg négy komoly befektetővel folytatnak előrehaladott tárgyalásokat - tette hozzá.
Hirdetés

A polgármester álláspontja szerint "a kapott ígéret nem sok", ugyanakkor évek óta először legalább van remény arra, hogy a balettintézet sorsa rövid időn belül - így vagy úgy - rendeződik. Bármilyen jogszerű megoldás szülessen is, a cél az, hogy "épített örökségünk legszebb darabjai újra régi fényükben pompázhassanak" - írta.

Hassay Zsófia arra is kitért: feltett szándékuk, hogy a terézvárosi műemlék épületek állagmegóvásáért, felújításáért mindent megtegyenek, a jog biztosította kereteken belül. Megjegyezte: a fővárossal és a kormányzattal együtt dolgoznak a lehető legjobb törvényjavaslat előkészítésén, amely reményeik szerint egyszer és mindenkorra megakadályozza, hogy az ingatlanokat befektetési céllal megvásárlók figyelmen kívül hagyják a köz érdekeit.

A polgármester állásfoglalása szerint a készülő jogszabály minden, a világörökségi területen ingatlant vásárló befektetőt kötelezne arra, hogy belátható időn belül fejlessze, újítsa fel a tulajdonában álló épületet. Ha a beruházó saját hibájából nem tesz eleget a kötelezettségének, akkor első lépésben nagy összegű pénzbírságot szabnának ki, majd a következő körben az állam akár vissza is vásárolhatná vagy kártalanítással visszavehetné az ingatlant. A szankciók a jelenlegi tulajdonosokra is vonatkoznának, azaz a balettintézetet is érintené - emelte ki.

A polgármester jelezte: az önkormányzat - miként a korábbiakban, úgy most is - kimondottan szorgalmazta a kapcsolatfelvételt az ingatlanok tulajdonosaival, hogy megismerje szándékaikat, elképzeléseiket, hiszen a legjobb megoldásnak tartja, ha az épületek gazdái végzik el az ígért felújításokat.

Az MTI az ügyben kereste a portugál bankot képviselő ügyvédi irodát is, de még nem sikerült elérnie.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - balettintézet, portugál bank, eladó, épület
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-03 12:03:34
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü