Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) fölkerült Európa száz legjobb építészeti és dizájn iskolája közé a Domus olasz magazin felmérése alapján. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Európa TOP 100 dizájn és építészeti iskolája közé sorolták a MOME-t

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Európa TOP 100 dizájn és építészeti iskolája közé sorolták a MOME-t
Európa TOP 100 dizájn és építészeti iskolája közé sorolták a MOME-t
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) fölkerült Európa száz legjobb építészeti és dizájn iskolája közé a Domus olasz magazin felmérése alapján.
Az 1928-ban Gio Ponti által alapított kétnyelvű - olasz-angol - magazin a világ egyik legelismertebb építészeti és dizájn folyóirata, decemberi száma mellékletekében Europe's Top 100 Schools of Architecture and Design 2013 címmel adta közre a kontinens első művészeti egyetemi katalógusát.

A szakemberek öt kategóriába sorolták az intézményeket, mint például a pedagógiai identitás, a képzési irányok, a sajátos oktatási környezet - mondta el az MTI-nek Fábics Natália, a MOME kommunikációs munkatársa.

A formatervezés (Product Design) kategóriában külön is kiemelt MOME bemutatásában a szerkesztők hangsúlyozták, hogy az egyetem egyik legnagyobb vonzereje, hogy az alapkészségeket fejleszti, a kortárs módszereket a hagyományos kézműves technikákkal ötvözi és nagy hangsúlyt fektet a rajzolásra. Mindezek alapvető fontosságúak a későbbi munkavállalás, illetve a továbbtanulás esetén.
Hirdetés

A kiadvány megfogalmazása szerint "a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem az elmélet, a gyakorlat és technikai készségek fejlesztésének egyensúlyán alapuló dizájn intézmény". Kiemeli még a színes egyetemi életet, melynek alapja a minden szükséges szolgáltatást egy helyen kínáló campus, ahol a diákok szoros együttműködésen alapuló közösségben élhetnek, dolgozhatnak.

A leírásban hangsúlyozzák még a különböző multinacionális nagyvállalatokkal - mint a Mercedes-Benz, az Electrolux, a Philips, a Braun - való együttműködést, valamint a részvételt különböző pályázatokon és a Budapesti Design Héten, de megemlítik, hogy világhírű dizájnerek fordultak meg a MOMÉ-n az utóbbi években, mint Peter Zumthor Pritzker-díjas svéd építész, Karim Rashid amerikai dizájner vagy Marcel Wanders holland tervező.

A Domus magazin mellékletének listáján a MOME mellett szerepel többek között a budapestivel azonos szerkezetű ljubljanai egyetem, a prágai művészeti, építészeti és dizájn akadémia, a bécsi iparművészeti egyetem, a zágrábi és a belgrádi építészeti egyetem, de a névsorban megtalálható az eindhoveni dizájn akadémia, a helsinki Aalto Egyetem, a londoni Royal College of Art - sorolta a kommunikációs munkatárs.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Európa, TOP 100, dizájn, építészet
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-12-11 11:10:00
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü