Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyarországon tavaly 200 lakás épült készházas technológiával, Ausztriában megközelítette a számuk a 6 ezret. Csak Bulgária áll Magyarországhoz hasonló szinten - mondta Kárpáti József, az Építési - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Európai mércével mérve fellendülőben a készházak iránti igény

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Európai mércével mérve fellendülőben a készházak iránti igény
Európai mércével mérve fellendülőben a készházak iránti igény
Magyarországon tavaly 200 lakás épült készházas technológiával, Ausztriában megközelítette a számuk a 6 ezret. Csak Bulgária áll Magyarországhoz hasonló szinten - mondta Kárpáti József, az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ) keretében működő könnyűszerkezet-építő szakmai tagozat (MAKÉSZ) elnöke az MTI-nek hétfőn.
A számokat az Európai Készházgyártók Szövetsége (EFV) múlt heti bécsi konferenciáján ismertették. Németországban már a hetedik negyedév óta emelkedik a megépített lakások száma. A csúcson - 2004-ben - 234 ezer lakás épült, a mélyponton, 2009-ben viszont csak 84 ezer. Idén 120 ezer lakás felépítésével kalkulálnak. Ebből 16 ezer darab favázas készház lesz.

Ausztriában nagyon visszaesett a passzív - a négyzetméterenként évi 15 kilowattóra energiával kifűthető - családi házak iránti kereslet. Helyébe a 0-energiás, illetve a saját fogyasztáson túl, energiát termelő - aktív - házak léptek.
Hirdetés

Az Európai Készházgyártók Szövetsége felajánlotta a régió készházgyártóinak, hogy a felesleges dolgozóikat segíti elhelyezkedni Nyugat-Európában. Főleg házakat összeszerelő brigádokat és ácsokat várnak.

Kárpáti József 5 ezerre teszi a modern, alacsony energiaigényű készházakat Magyarországon, míg az összes, könnyűszerkezetes technológiával épített lakások száma 30 ezer lehet. A csúcsidőben évi 2200 készház épült, ebből 900 jutott a MAKÉSZ tagjaira.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - készház, készházgyártók, könnyűszerkezet, családi ház, energiaigény
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-10-05 10:39:40
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü