Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Eladó Gérard Depardieu francia filmsztárt párizsi háza, aki a kedvezőbb adózási feltételek miatt Belgiumba emigrál - közölte csütörtökön a luxusingatlanok eladásával foglalkozó Daniel Féau-csoport. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Gérard Depardieu csak azért emigrál Belgiumba, hogy ne kelljen adót fizetnie - eladó a szupersztár párizsi háza

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Gérard Depardieu csak azért emigrál Belgiumba, hogy ne kelljen adót fizetnie - eladó a szupersztár párizsi háza
Gérard Depardieu csak azért emigrál Belgiumba, hogy ne kelljen adót fizetnie - eladó a szupersztár párizsi háza
Eladó Gérard Depardieu francia filmsztárt párizsi háza, aki a kedvezőbb adózási feltételek miatt Belgiumba emigrál - közölte csütörtökön a luxusingatlanok eladásával foglalkozó Daniel Féau-csoport.
A ház a francia főváros közepén, a Cherche-Midi utcában, a művészek által szívesen lakott, híres Saint-Germain-des-Prés negyedben található. A 19. században épült műemlék ház lakóterülete 1800 négyzetméter. Az eladási árat a közvetítő nem közölte, de a Le Parisien című napilap úgy értesült, hogy Depardieu mintegy 50 millió euróért kínálja eddigi otthonát.

A legtöbbet kereső 63 éves filmsztár a jövőre bevezetésre kerülő új adórendszer elől menekül a francia szupergazdagok kedvelt falucskájába, a Lille francia nagyvárostól mindössze 20 kilométerre, közvetlenül a határ túloldalán fekvő Néchinbe, ahol a közelmúltban vásárolt ingatlant, és be is jelentkezett állandó lakosként.
Hirdetés

A Néchint is magába foglaló nagyközség, Estaimpuis polgármestere, Daniel Senesael vasárnap megerősítette az RTBF és az RTL belga tévétársaságoknak, hogy a francia filmcsillag ott vásárolt lakóingatlant, mégpedig valóban az előnyösebb adózási feltételek miatt. A polgármester fotókat is bemutatott, amelyeken a francia színész a helyiekkel látható.

Belgiumban nincs vagyonadó, nem kell adót fizetni az ingatlaneladásból származó többletjövedelem után sem, és kedvezőbbek az öröklési szabályok is. Ezeknek az előnyöknek a megszerzéséhez nem szükséges a belga állampolgárság, elég belgiumi lakóhellyel rendelkezni.

A francia miniszterelnök "eléggé siralmasnak" nevezte, hogy Depardieu "csak azért (emigrál), hogy ne kelljen adót fizetnie". "Hatalmas sztár. Mindenki szereti - fogalmazott Jean-Marc Ayrault. - Az adófizetés viszont szolidáris és hazafias cselekedet."

A jövő évi francia költségvetési tervezet 20 milliárd eurós adóemelést irányoz elő, ebből 10-et a legtehetősebbek személyi jövedelemadójának növelésével (a két alsó adósáv nem emelkedik, míg az évi egymillió euró felett keresőknek két évre bevezetik a 75 százalékos adózást), 10 milliárdot pedig a nagyobb vállalkozásoktól szednek be.

Az ingatlanügynökség az új adópolitika bejelentésekor azt prognosztizálta, hogy a luxusingatlanok piaca pezsgésnek fog indulni, miután az adóemigránsok külföldre távozásuk előtt megpróbálnak majd megszabadulni franciaországi ingatlanaiktól. Megfigyelők szerint azonban egyelőre nem tapasztalható olyan méretű tömeges emigráció, mint amilyen 1981-ben az első szocialista köztársasági elnök, Francois Mitterrand megválasztása után történt.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Gérard Depardieu, párizsi ház, Belgium, adó,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-12-13 15:23:11
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü