Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az országos lakáspiac alig másfél százalékát teszik ki a luxusingatlanok, a családi házaknál a 300, a lakásoknál pedig a 100 millió forint fölötti áron kínált ingatlanok tartoznak ide - közölte az - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Ha egy ház vagy lakás sokba kerül, még nem biztos, hogy luxusingatlannak minősül

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Ha egy ház vagy lakás sokba kerül, még nem biztos, hogy luxusingatlannak minősül
Ha egy ház vagy lakás sokba kerül, még nem biztos, hogy luxusingatlannak minősül
forrás: luxuryrealestatemonaco.com
Az országos lakáspiac alig másfél százalékát teszik ki a luxusingatlanok, a családi házaknál a 300, a lakásoknál pedig a 100 millió forint fölötti áron kínált ingatlanok tartoznak ide - közölte az Otthon Centrum, a felsőkategóriás és luxusingatlanokat közvetítő Prestige MLS nemzetközi hálózat magyarországi tagja.
A luxusingatlanok legnagyobb részben a fővárosban vagy az agglomerációban találhatóak, a vidékiek közül többségük a Balaton környékén.

Az ingatlan franchise hálózat hétfői közleményében felhívja a figyelmet arra is: az ár önmagában nem elég ahhoz, hogy egy ingatlant luxusnak definiáljanak, alapkövetelmény a beltéri úszómedence, a wellness-részleg, a magas minőségű beépített anyagok, a korszerű gépészet és műszaki megoldások, illetve a többállásos garázs.
Hirdetés

A belső budai kerületekben a luxusingatlanok túlnyomó része családi ház, a pesti oldalon inkább a 100-150 milliós társasházi lakások képviselik ezt a kategóriát. Egy lakás esetében azonban nem elég, ha a lakásba beépített anyagok prémium minőségűek, a háznak is kifogástalan állapotban kell lennie.

A tapasztalatok szerint a vásárlást hitelből finanszírozó vevő szinte nincs a luxusingatlant keresők között.

Meghatározó az ingatlan elhelyezkedése, de az átlagosnál sokkal nagyobb súllyal esik a latba a panoráma, a csend és az exkluzivitás. Ebben a kategóriában több az érzelmi alapon hozott döntés, mint az átlagos árú ingatlanok esetében. Egy vevő akár 1-1,5 évig is gondolkozhat a vásárlás előtt.

Nemcsak a kínálat, hanem a kereslet is alacsony ebben a kategóriában, így az eladóknak érdemes külföldi vevőket is megcélozni - áll a közleményében.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - luxusingatlan, ár, kínálat, kereslet, úszómedence, garázs
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-18 12:30:19
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü