Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az építőiparban várható trendfordulóról beszélt a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, a Construma szakkiállítás megnyitóján. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Három termék kapta idén a Construma díjat: egy ablak, egy ablaküveg és egy beépíthető padlófűtés a nyertes

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Három termék kapta idén a Construma díjat: egy ablak, egy ablaküveg és egy beépíthető padlófűtés a nyertes
Három termék kapta idén a Construma díjat: egy ablak, egy ablaküveg és egy beépíthető padlófűtés a nyertes
Az építőiparban várható trendfordulóról beszélt a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, a Construma szakkiállítás megnyitóján.
Tavaly, a negyedik negyedévben 15 százalékkal nőtt az építőipari szerződések száma, így feltételezhető, hogy az idén trendfordulóhoz ér a magyar építőipar, és megáll a recesszió - mondta Lenner Áron Márk.

A helyettes államtitkár kifejtette: a magyar építőipar recessziója előbb kezdődött, mint a gazdasági válság, és tovább is tart annál. Előbb 2006-ban és 2007-ben a költségvetés konszolidációja vett el pénzt az állami beruházásoktól, a következő két évben pedig következett a globális válság. A hitelpiaci bizalmatlanság 2010-től sújtja ezt az iparágat is.

A kormány az utóbbi másfél évben kezeli az építőipari recessziót - mondta Lenner Áron Márk. Először a munkahelyvédelmi akcióterv keretében megszüntette azt, hogy a kis cégek akkor is fizessenek áfát, ha maguk nem kapták meg a járandóságukat, a lánctartozások felszámolására pedig nemrég született törvény, ennek eszköze a teljesítésigazoló szervezet - ismertette.
Hirdetés

A helyettes államtitkár és Ganczer Gábor, a vásárnak helyet adó Hungexpo vezérigazgatója átadta a Construma és kísérő kiállítása, a Hungarotherm idei díjait.

A Construma díjat idén három termék, egy műanyag-alumínium kombinációjú ablak, egy három rétegű, elektromosan fűthető és hővisszaverő tükörrel ellátott ablaküveg, továbbá egy akár 2 centiméteres vastagságba is beépíthető padlófűtés kapta.

Az öt Hungarotherm díj közül kettő olyan hővisszanyerő szellőztető berendezés, amely családi házakban használható. Az első hatásfoka 90 százalék, míg a másodikhoz melegvíztároló kapcsolható. Díjat kapott még egy olyan ipari hőszivattyú, amely levegőből állít elő hőenergiát, továbbá egy olyan hűtő-fűtő nagyberendezés, amely negyedével kevesebb energiát fogyaszt a hagyományosaknál, illetve egy hőszivattyúhoz kapcsolható talajszonda is.

Az idei Construma és négy kísérő kiállítása - a klíma- és szanitertechnikát felvonultató Hungarotherm, a megújuló energiákkal foglalkozó Reneo, a településfejlesztési Urb:Icon, továbbá a belsőépítészeti és lakásfelszerelési Otthon Design szakkiállítás - vasárnap estig látogatható. Az első három nap a szakmáé, a szombat és a vasárnap pedig a nagyközönségé a Hungexpo budapesti vásárközpontjában, ahol 18 ország több mint 500 kiállítója mutatkozik be.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Construma, díj, Hungarotherm, ablak, ablaküveg, padlófűtés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-11 12:31:39
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü