Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az elidegenedés társadalmi problémájára kívánja felhívni a figyelmet az építészet eszközeivel az idei Hello Wood alkotótábor, amelynek alkotásai mind a Lépj közelebb! szemléletet kívánják - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Hello Wood 2013 alkotótábor Csórumpusztán júliusban Lépj közelebb koncepcióval

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Hello Wood 2013 alkotótábor Csórumpusztán júliusban Lépj közelebb koncepcióval
Hello Wood 2013 alkotótábor Csórumpusztán júliusban Lépj közelebb koncepcióval
Az elidegenedés társadalmi problémájára kívánja felhívni a figyelmet az építészet eszközeivel az idei Hello Wood alkotótábor, amelynek alkotásai mind a "Lépj közelebb!" szemléletet kívánják tükrözni.
Az idei csórompusztai alkotótábort július 15. és 21. között tartják. A program vezetői elsősorban azt vizsgálják, hogyan tudnak az építész és tervező szakmák közösségépítő szerepet betölteni, hogyan fűzhető szorosabbra az emberek, a természet és az épített környezet közötti viszony a dizájn és az építészet eszközeivel - hangzott el a program csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Bakos Maxim, a Hello Wood Kft. igazgatója elmondta: a tábor minden évben egy központi téma keretében valamilyen fontos társadalmi problémára hívja fel a figyelmet, idén a modern társadalmakra egyre inkább jellemző elidegenedésre szeretnének rámutatni.
Hirdetés

Az idei tábor nem csak az emberekhez vagy a környezethez kíván közelebb lépni, de más országok polgáraihoz is: ennek kapcsán számos elismert külföldi iroda építésze tart műhelyfoglalkozásokat a diákoknak a program során.

Workshopot vezet többek között Lukasz Pastuszka és Jakub Majewski a Moomoo lengyel építésziroda két munkatársa, Enrique Soriano és Pep Tornabell a barcelonai CODA irodából, Holger Alpermann a Berlini Művészeti Egyetemről (UDK) és Pap Bence a bécsi Iparművészeti Egyetemről, aki Oliver Sales brit építésszel dolgozik majd együtt. Részt vesz az eseményen Losonczi Áron, az üvegbeton feltalálója és Turányi Bence, a t2a építésziroda építésze, valamint Szőke Gábor Miklós, a hatalmas fainstallációiról elhíresült szobrászművész, de Dékány Tibor, Hatvani Ádám és Harcsa Dia, a Sporaarchitects építésziroda szakemberei is együtt dolgoznak majd a diákokkal.

Pozsár Péter, a program kurátora kiemelte: "Ebben az évben a különböző generációkat is szeretnénk közelebb vinni egymáshoz, így idén meghívtuk a táborba a magyar építész szakma egyik elismert képviselőjét Zobóki Gábor is, aki kollégájával, Csiszér András építésszel vezet majd workshopot a júliusi táborban".

Az alkotótábort a Wood Junior gyerektábor előzi meg, ahol a fiatalabb generáció is belekóstolhat az építész szakma alapjaiba és önálló fainstallációkat készíthet, majd a csórompusztai alkotóhetet követően a Hello Wood a Szigetre és a Design Hét Budapestre költözik. A Szigeten újra megépítik a tavaly elkészített fatojásokat, a hurrikánt és a Colosseumot is, ám mindegyiket jóval nagyobb méretben. A Colosseum például duplájára nő: a tavalyi 20 méteres építményt idén 40 méteresre bővítik, kilenc méter magas lesz és 2700 raklapból készül el.

A Hello Wood egy multikulturális, multidiszciplináris művészeti program, legismertebb eseménye a nyaranta megrendezésre kerülő egyhetes alkotótábor, ahol ismert és elismert szakemberek, művészek osztják meg tudásukat tehetséges fiatalokkal. Az alkotóhétre pályázat útján választják ki a résztvevőket.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - hello wood, alkotótábor, építészek
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-31 11:31:38
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü