Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az ötödikről a harmadik helyre ugrott Hongkong a világ legdrágább városainak rangsorában a luxuslakások árát alapul véve - írja szerdai összeállításában a South China Morning Post című hongkongi lap. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Hongkong dobogós lett a luxuslakások árát tekintve

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Hongkong dobogós lett a luxuslakások árát tekintve
Hongkong dobogós lett a luxuslakások árát tekintve
Az ötödikről a harmadik helyre ugrott Hongkong a világ legdrágább városainak rangsorában a luxuslakások árát alapul véve - írja szerdai összeállításában a South China Morning Post című hongkongi lap.
Az első Monaco, ahol a négyzetméterenkénti ár 4864 dollár (1,1 millió forint), majd London következik a sorban 2396 dollárral (528 ezer forint), míg Hongkongban átlagosan 1893 dollárt (417 ezer forint) kérnek a legdrágább lakások négyzetméteréért. A kínai különleges közigazgatási övezet januárban még az ötödik helyen állt.

A tavalyi negyedik negyedévi adatokat az idei harmadik negyedévivel összehasonlítva az áremelkedés mértéke 10,4 százalék.

Miután a hongkongi kormányzat a múlt hónapban 14 százalékos illetéket vetett ki a külföldi és a vállalati vevőkre, továbbá a lakások rövid időn belüli tovább értékesítőit is extra illetékkel sújtja, a piac visszaesett - számoltak be az ágazat szakemberei.
Hirdetés

Az intézkedés célja az ingatlanspekuláció visszaszorítása volt, a luxuslakások vásárlóinak 40 százaléka ugyanis becslések szerint a szárazföldi Kínából érkezett. Az illeték így elsősorban őket illetve a külföldieket érinti.

Amennyiben azonban a kínai nemzeti valuta, a jüan tovább erősödik, s a szárazföldi kínaiak folytatják a hosszútávra szóló jól jövedelmező befektetési lehetőségek kutatását, még ha kevesebben is, de minden valószínűség szerint visszatérnek Hongkongba - vélik a szakemberek. Ezt igazolja a szingapúri példa is, ahol a külföldiek ingatlanvásárlását ugyancsak külön illeték terheli, de vásárlási kedvük ettől nem sokat változott.

A luxuslakások kínálata a városban korlátozott, a hongkongi ingatlanbefektetések ezért is jól jövedelmezőek, s a jogi körülmények, biztosítékok jobbak a szárazföldi kínainál. Vagyonuk diverzifikálásához a hongkongi ingatlanpiac tehát kiváló lehetőségeket nyújt - állapítják meg az elemzők.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - luxuslakások, hongkong, monaco, london, ingatlanvásárlás, befektetés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-11-21 11:24:50
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü