Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az E.ON és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésének köszönhetően a szolgáltató 6,1 millió forint gázdíjtartozást elengedett egy veszprémi társasháznak - jelentették be hétfőn a - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Ilyen is lehetséges - a szolgáltató elengedte a rezsi tartozását egy veszprémi társasház lakóinak

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Ilyen is lehetséges - a szolgáltató elengedte a rezsi tartozását egy veszprémi társasház lakóinak
Ilyen is lehetséges - a szolgáltató elengedte a rezsi tartozását egy veszprémi társasház lakóinak
Az E.ON és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésének köszönhetően a szolgáltató 6,1 millió forint gázdíjtartozást elengedett egy veszprémi társasháznak - jelentették be hétfőn a megyeszékhelyen.
Kiss Attila, az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: a fennmaradó 6,8 millió forintos tőketartozásra ötéves kamatmentes részletfizetési lehetőséget nyújt a szolgáltató az évek óta fizetési gondokkal küzdő lakóháznak.


Az egykor munkásszállóból átalakított társasház eladósodása több mint tíz éve kezdődött: a villanyszámla-tartozások felhalmozásának megelőzésére egyre elterjedtebb az előre fizetős mérőóra, amelynek segítségével a szolgáltatás - a feltöltőkártyás telefonokhoz hasonlóan - kizárólag a feltöltött keret erejéig vehető igénybe - ismertette az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. ügyvezető igazgatója.
Hirdetés

Felidézte: a korábban már átadott 30 előre fizetős mérőóra után az E.ON most újabb 25-öt szerelt fel a lakásokba ingyen; további fejlesztés, hogy a Házgyári úti épületnek saját, a kártyák feltöltésére alkalmas terminálja lesz.

A tetemes hátralékok miatt az E.ON korábban felbontotta egyetemes gázszolgáltatási szerződését a házzal, majd amikor a máltai szeretetszolgálat lakásokat vásárolt az épületben, és megkezdte a házban élők adósságkezelésének koordinálását, a szolgáltató a szeretetszolgálattal kötött szerződést, és rajta keresztül számlázott a lakóknak. Most a javuló fizetési morálnak köszönhetően az E.ON kezdeményezi az újraszerződés lehetőségét - mondta Kiss Attila.

Vecsei Miklós, az épületben negyedik éve tevékenykedő Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az előre fizetős fogyasztásmérők bevezetése után nem képződik újabb tartozás, lehetőség nyílik a kitörésre az adósságspirálból, ami tervezhetőbbé teszi az itt élők jövőjét.

Tájékoztatása szerint a szeretetszolgálat közvetítésének köszönhetően a toronyházban három szinten van már fűtés a nyolcból; az előre fizetős kártyák feltöltését a szolgáltatóval történt megegyezés alapján a közös képviselőnél helyben lehet intézni.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere arról beszélt, hogy az önkormányzat is átveszi a hatékony adósságrendező módszert, és helyi rendeletében előre fizetős mérőóra felszereléséhez köti az adósok megsegítését. A rendelettervezet várhatóan tavasszal szerepel napirenden.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - veszprém, társasház, rezsi, szolgáltató, fizetős mérőóra
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-05 12:20:58
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü