Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A hivatalos fűtési időszak kezdetétől, azaz szeptember 15-ét követően a Főtáv megkezdi az épületek fűtésszabályozóinak készenléti állapotba helyezését. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Indul a fűtési szezon: amire érdemes figyelni a távfűtéses ingatlanoknál

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Indul a fűtési szezon: amire érdemes figyelni a távfűtéses ingatlanoknál
Indul a fűtési szezon: amire érdemes figyelni a távfűtéses ingatlanoknál
A hivatalos fűtési időszak kezdetétől, azaz szeptember 15-ét követően a Főtáv megkezdi az épületek fűtésszabályozóinak készenléti állapotba helyezését.
Ezt követően a társasházak által a távhőszolgáltatóval kötött üzemviteli megállapodásnak, eseti megrendelésnek megfelelően, ill. a külső hőmérséklet szerint indul be a fűtés az adott épületben.

A 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelet 3. mellékletben foglaltak szerint fűtési időszak: az év szeptember 15. napja és a következő év május 15. napja közötti időszak.

Ennek megfelelően szeptember 15-étől a Főtáv a fűtésszolgáltatást az egyes lakóközösségek üzemviteli megállapodásában rögzített hőmérsékleti értékekhez igazodva indítja el. 2012. január 1-jétől kezdődően az eseti üzemviteli megállapodással rendelkező épületek esetében (ha külön megrendelés nem érkezik társaságunkhoz) szeptember 15. és május 15. között biztosítja a szabályozott üzemű fűtési szolgáltatást.
Hirdetés

Amennyiben egy közösség nem rendelkezik megállapodással, vagy az abban foglaltaktól el kíván térni, azt megteheti eseti írásbeli megrendeléssel.

Az üzemviteli megállapodásban rögzítettektől eltérő fűtésindításra vagy leállításra vonatkozó írásos kérést (lényegében megrendelést) azonban kizárólag a közös képviselőktől vagy a közgyűlés által erre felhatalmazott személytől fogad el a szolgáltató.

Előfordul bizonyos esetekben, hogy az épületben a lakók még ilyenkor végeznek felújítási munkálatokat, s ezért nem lehet a házban beüzemelni a rendszert. Ez meleg idő esetén kevésbé okoz gondot, de a napokban bekövetkezett időjárás-változás hozhat meglepetéseket.

Az épületek fűtésének szabályozásában a legkorszerűbb megoldás az, amikor az üzemviteli megállapodásban rögzítettek szerint a hőközpontokat szabályozó elektronika automatikusan kapcsolja ki és be a külső hőmérséklet változása szerint a fűtést. Így akkor indul el a fűtésszolgáltatás, amikor arra szükség van.

A Főtáv üzemeltetésében és tulajdonában lévő hőközpontok fűtésszabályzóinak ki- és bekapcsolásához szükséges, úgynevezett eseti rendelkezés nyomtatvány megtalálható a szolgáltató csatolt honlapján.
BVK Holding Zrt.
Főtáv Zrt.
- ÖS -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - fűtés, főtési szezon, főtáv, társasházak, szabályozás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-09-15 09:32:23
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü