Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Elérhette mélypontját a magyar ingatlanpiac, de a fellendüléshez még idő kell - foglalták össze a csütörtökön Budapesten rendezett Portfolio.hu Property Investment Forum előadói. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Ingatlanpiac: a befektetők a stabilitást és a biztonságot keresik - nálunk nem találják meg

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Ingatlanpiac: a befektetők a stabilitást és a biztonságot keresik - nálunk nem találják meg
Ingatlanpiac: a befektetők a stabilitást és a biztonságot keresik - nálunk nem találják meg
Elérhette mélypontját a magyar ingatlanpiac, de a fellendüléshez még idő kell - foglalták össze a csütörtökön Budapesten rendezett Portfolio.hu Property Investment Forum előadói.
A honlap által az MTI rendelkezésére bocsátott összefoglalóból kitűnik: Gerhard Mayer, a CA Immo Kft. ügyvezető igazgatója szerint a szabályozási problémákat rövidtávon meg kell oldani ahhoz, hogy növekedés legyen, de a bizalom visszaszerzéséhez több időre lesz szükség.

Török Árpád, a TriGranit Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a befektetők a stabilitást és a biztonságot keresik, ám Magyarországon ezt nem találják. Sokszor patthelyzettel néznek szembe a piaci szereplők, hiszen a jelenlegi hozamszintek kecsegtetőek, de sokszor a tulajdonosok úgy gondolják, hogy nem éri meg ma kiárusítani a jobb minőségű eszközeiket.
Hirdetés

Polster Tamás (DTZ) úgy vélte, hogy a sikeres ingatlanpiacnak három fő összetevője a társadalom, a befektetők és a végfelhasználók. Budapesten nagyon laza volt a piaci szabályozás, de hasonló a helyzet Brüsszelben is, illetve Berlin keleti részében is hasonló folyamatok mentek végbe.

Az előadó rámutatott: a térségben csak minden negyedik, a szolgáltatásban résztvevő munkavállalóra jut egy modern munkaállomás, miközben Nyugat-Európában ez az arány 75-100 százalékos. A szakember szerint ez azt mutatja, hogy a kkv-knak meg kell erősödniük ahhoz, hogy érdemi fejlődés lehessen a régiós irodapiacon. Ha ez bekövetkezik, akkor a jelenlegi 3 millió négyzetméteres szintről, 6-7 millió négyzetméterre növekedhet a budapesti irodapiac.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - ingatlanpiac, befektetők, bizalom, piaci szabályozás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-11-23 10:19:50
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü