Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Komoly keresletet generálhatnak az ingatlanpiacon a külföldön dolgozó magyarok az alacsony ingatlanáraknak, a gyenge forintnak és a kedvező finanszírozási lehetőségeknek köszönhetően, az OTP - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Ingatlanpiac: az OTP a külföldön dolgozó magyaroktól várja a hazai fellendülést

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Ingatlanpiac: az OTP a külföldön dolgozó magyaroktól várja a hazai fellendülést
Ingatlanpiac: az OTP a külföldön dolgozó magyaroktól várja a hazai fellendülést
Komoly keresletet generálhatnak az ingatlanpiacon a külföldön dolgozó magyarok az alacsony ingatlanáraknak, a gyenge forintnak és a kedvező finanszírozási lehetőségeknek köszönhetően, az OTP Lakáslízing Zrt. szakértői szerint.
"A hazai ingatlanpiacra jelenleg jellemző viszonylag alacsony árszint nagyon csábító lehet azok számára, akik stabil, eurós fizetéssel rendelkeznek" - mondta Virág Attila, az OTP Lakáslízing Zrt. vezérigazgatója, az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményük szerint.

A külföldön élő magyarok mellett jellemzően a határ közelében lakó "ingázók" tartoznak e körbe, de egyes cégeknél, valamint nemzetközi szervezeteknél is előfordulhat, hogy az uniós devizában kapja valaki a fizetését - tette hozzá a vezérigazgató.
Hirdetés

Virág Attila szerint a közelmúltban külföldre szegődött magyar munkavállalók egy-két éven belül jelenhetnek meg már igazán nagy számban a hazai ingatlanpiacon.

Az előrejelzések szerint az ország nyugati határa mentén lehet számítani a legnagyobb felfutásra, ahol az Ausztriába dolgozni járó ingázók kezdhetik el tervezgetni az ingatlanvásárlást. Kedvelt célpontok lehetnek a Szlovákiával határos északi megyék, illetve a fővárosban lehet még növekedéssel számolni, ahol főleg befektetési céllal vásárolhatnak ingatlant az eurós jövedelemmel rendelkező magyarok.

"Az eurós jövedelmű magyarországi ingatlanvásárlók az ingatlanpiac mellett a lakáslízing-piacot is fellendíthetik" - véli a vezérigazgató. A lakáslízing 2005 óta létezik Magyarországon, a jelenlegi állomány 50 milliárd forintot tesz ki.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - ingatlanpiac. otp, külföld, magyar,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-27 09:41:39
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü