Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ötven kilowattos naperőművet telepít ingyenesen a salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferenciaközpontra a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség. A megtermelt energiával az intézményben - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Ingyenes naperőművel ajándékozzák meg a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházat

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Ingyenes naperőművel ajándékozzák meg a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházat
Ingyenes naperőművel ajándékozzák meg a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházat
Ötven kilowattos naperőművet telepít ingyenesen a salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferenciaközpontra a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség. A megtermelt energiával az intézményben működő Zenthe Ferenc Színházat támogatják majd, a társulat cserébe a Napszínházzal bővítette a nevét.
A Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség a napenergia elterjesztésének fontosságára a Napszínházzal szeretné a figyelmet ráirányítani - közölte Kiss Ernő, a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség elnöke a szervezet Salgótarjánban tartott éves közgyűlésén, szombaton.

Hozzátette: európai uniós forrásból ma nyílik meg az a KEOP-program, amelynek segítségével a naperőmű építését tervezik. A szakmai szövetség értesülése szerint ezen a pályázaton 85 százalékos támogatás érhető el. Így amennyiben sikeres lesz ez a kész tervekkel rendelkező pályázatuk, a 35 millió forintos salgótarjáni beruházásuk egy éven belül megtérülhet. Azt követően pedig a napelemek által termelt energia, illetve az intézmény által a szolgáltatónak átadott elektromos áram ára a Napszínház működtetéséhez járulhat majd hozzá - mondta a szövetség elnöke.
Hirdetés

Simon Lajos, a Zenthe Ferenc Színházat működtető Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a tavaly márciusban - a Vertich Színpad Stúdióból - alakult társulatukat idén 15 millió forinttal támogatja a város önkormányzata, és az önkormányzati cég további tízmillió forint értékben biztosítja a színháztermet fűtéssel, hangosítással, világítással a befogadó és produkciós színháznak, amely eddig még nem pályázhatott állami támogatásra. A Napszínházzá alakulás így jelentős segítség lesz a jövőben az intézmény fenntartásában - tette hozzá az ügyvezető.

A Magyar Napelem és Napkollektor Szövetséget 2010-ben tizenkét hazai kivitelező, illetve kereskedelmi vállalkozás alapította a napenergia-hasznosítás hazai elterjesztésére. Mára tagvállalataik létszáma tízszeresére nőtt, importőröket, oktatási vállalkozásokat, illetve hazai gyártókat is képviselnek, valamint lobbitevékenységet folytatnak.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Zenthe Ferenc Színház, Napszínház, napenergia, napelem, napkollektor
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-02-25 10:55:21
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü