Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A svéd városi huszonévesek több mint fele a szüleivel lakik, és többségük azért, mert nem tud saját erőből magának otthont teremteni. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Képtelenek saját otthont teremteni a svéd huszonévesek

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Képtelenek saját otthont teremteni a svéd huszonévesek
Képtelenek saját otthont teremteni a svéd huszonévesek
A svéd városi huszonévesek több mint fele a szüleivel lakik, és többségük azért, mert nem tud saját erőből magának otthont teremteni.
A helyzet Stockholmban a legrosszabb, ott a 20-27 év közötti korosztály 58 százaléka - becslés szerint 40 ezer fiatal - képtelen elkezdeni önálló életét. Az arány még soha nem volt ilyen magas.

Az adatok 4 ezer fő megkérdezésén alapulnak, a felmérést a Svéd Lakásbérlők Szövetsége végeztette.

A szóban forgó korosztályból természetesen vannak, akik nem bánják, hogy szüleikkel laknak, de többségük - Göteborgban például csaknem kétharmaduk - szeretne inkább már saját otthont teremteni.

"A lakásépítések épp akkorra estek vissza, amikor a nagyobb városok népessége növekszik. A politikusok a piac kedvéért lemondanak felelősségükről, ha a lakáshelyzetről van szó" - idézte a lakásbérlők szövetségének nevében beszélő Karolina Lemoinét a The Local című svéd lap.
Hirdetés

Olaszországban egyébként még nagyobb arányban élnek felnőtt emberek a szüleikkel, ott sok férfi 40 éves koráig sem hajlandó kirepülni a családi fészekből. Jó részük azonban nem, vagy nemcsak pénzhiány okán marad szülei nyakán, hanem mert nagyon szereti anyja főztjét és kényelmesebb neki szülői gondoskodásban éldegélni, mint önállóan.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - svédek, saját otthon, lakáshelyzet, olasz
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-16 14:41:17
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü