Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Összesen 600, kiskerti komposztálásra használható, úgynevezett komposztáló keretet és rostát oszt szét pályázati támogatás nyomán a Heves megyei Verpeléten és Tarnaszentmárián a komposztálás - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Komposztálási pályázati támogatás Heves megyében a kertes házak tulajdonosainak

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Komposztálási pályázati támogatás Heves megyében a kertes házak tulajdonosainak
Komposztálási pályázati támogatás Heves megyében a kertes házak tulajdonosainak
Összesen 600, kiskerti komposztálásra használható, úgynevezett komposztáló keretet és rostát oszt szét pályázati támogatás nyomán a Heves megyei Verpeléten és Tarnaszentmárián a komposztálás elterjedésének elősegítése érdekében a Verpelét és Térsége Idegenforgalmáért Egyesület - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a szervezet képviselője.
A komposztálható anyagokat, például kerti zöldhulladékot csak össze kell gyűjteni a kiosztott komposztáló keretbe, ahol az lebomlik, majd rostálás után virágföldként, vagy a kert trágyázására lehet használni - közölte Kendi Tímea.

Elmondta: a komposztáló eszközöket térítésmentesen kapják a családok az Új Széchenyi Terv Környezet és Operatív Programja keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

A részvételnek csupán az a feltétele, hogy a kiosztott eszközöket 5 évig megtartsák és rendeltetésszerűen használják.
Hirdetés

Ugyanis a házi komposztálással csökkenthető a leghatékonyabb módon a háztartási hulladék mennyisége a biológiailag lebomló szerves anyagok hasznosítása révén.

Mindezzel elkerülhető az avar és az egyéb kerti szerves anyag egészségtelen és környezetszennyező égetése is - hangsúlyozta Kendi Tímea.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Heves, komposztálási program, keret, rosta
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-09-03 10:30:38
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü