Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vidéken átlagosan 45, míg Budapesten 40 százalékos volt a lakások értékesítésének visszaesése 2008 és 2011 között, ugyanakkor az V. kerületben alig több mint 4 százalékkal, Győrött pedig csa - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Lakásárak a fővárosban és vidéken - a különbség jelentős a fővárosi lakások javára

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Lakásárak a fővárosban és vidéken - a különbség jelentős a fővárosi lakások javára
Lakásárak a fővárosban és vidéken - a különbség jelentős a fővárosi lakások javára
Vidéken átlagosan 45, míg Budapesten 40 százalékos volt a lakások értékesítésének visszaesése 2008 és 2011 között, ugyanakkor az V. kerületben alig több mint 4 százalékkal, Győrött pedig csak 17 százalékkal csökkent a forgalom - közölte az Otthon Centrum ingatlan franchise hálózat az MTI-vel.
Budapesten tavaly ezer lakásra 27, 2007-ben még 70 adásvétel esett.

A tavalyi átlagos eladási számhoz viszonyítva a főváros V. kerülete emelkedik ki 33 adásvétellel, míg a II. kerületben 28 eladott lakás jutott ezer lakásra.

Vidéken ezer lakásra 18 értékesítés esett tavaly, 2007-ben még 38 lakást adtak el. Az ezer lakásra jutó adásvételek száma a múlt évben Sopronban 41, Győrött 34, míg Székesfehérváron 26 volt.
Hirdetés

A 2008-hoz mért visszaesés viszont Győr esetében volt a legkisebb 17 százalékkal, Sopronban 20, míg Székesfehérváron 31 százalékkal csökkent a lakásértékesítések száma.

A fővárosi sorrendet a belváros és zöldövezet, míg vidéken Győr és Székesfehérvár pozícióját az ipar és a jó közlekedés határozza meg. Sopron - a fekvésénél fogva - jó bázist nyújt az Ausztriában munkát vállalóknak.

Az 50-60 négyzetméteres lakások ára Győrött 10-20 millió, Sopronban 7-15 millió, míg Székesfehérváron 6-12 millió forint.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - lakások, adásvétel, lakásárak, fővárosi, vidéki
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-09-20 08:52:45
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü