Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A természetes anyagból készülő hőszigetelés jobb megoldás a klímaberendezésnél, a légkondicionálók áramfogyasztása ugyanis erősíti az üvegházhatást okozó szén-dioxid-kibocsátást, így tovább növeli a - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Légkondicionálás, klímaberendezés vagy hőszigetelés? - zsebbe vágó kérdés

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Légkondicionálás, klímaberendezés vagy hőszigetelés? - zsebbe vágó kérdés
Légkondicionálás, klímaberendezés vagy hőszigetelés? - zsebbe vágó kérdés
A természetes anyagból készülő hőszigetelés jobb megoldás a klímaberendezésnél, a légkondicionálók áramfogyasztása ugyanis erősíti az üvegházhatást okozó szén-dioxid-kibocsátást, így tovább növeli a meleget - hívta fel a figyelmet a szigetelőanyagokat gyártó Knauf Insulation közleményében.
A társaság szakértői szerint hőszigetelt házfalak esetében nehezebben emelkedik meg a belső hőmérséklet, ráadásul négyszer annyi energiát igényel egy lakást mesterségesen lehűteni, mint felfűteni.

Egy átlagos klímaberendezés havonta körülbelül 250 kilowattórával (kWh) növeli az áramfogyasztást, vagyis havi 8-10 ezer forinttal magasabb villanyszámlát okoz, míg a szigetelés mind anyagi, mind környezeti szempontból spórolásra ad lehetőséget - idézi a közlemény Aszódy Tamást, a Knauf Insulation ügyvezető igazgatóját.
Hirdetés

Megfelelő szigeteléssel télen a falak állapotától függően 35-40, de akár 60-65 százalékos energia-megtakarítás is elérhető, míg nyáron 5-7 fokkal csökkenthető a lakások hőmérséklete. A hűtési és fűtési költségeken is spórolva a szigetelésbe fektetett összeg 2-4 év alatt is megtérülhet - közölte a társaság.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - hőszigetelés, klíma, villanyszámla, áramfogyasztás, lakás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-10 09:19:04
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü