Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kedden lép hatályba az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról (OTSZ) szóló belügyminiszteri rendelet módosítása - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Mától hatályos az Országos Tűzvédelmi Szabályzat - OTSZ - rendelet módosítása

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Mától hatályos az Országos Tűzvédelmi Szabályzat - OTSZ - rendelet módosítása
Mától hatályos az Országos Tűzvédelmi Szabályzat - OTSZ - rendelet módosítása
Kedden lép hatályba az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról (OTSZ) szóló belügyminiszteri rendelet módosítása - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.
Petróczi Tímea szerint az új rendelkezés csökkenti az adminisztratív terheket, és egyszerűbbé, egyértelművé teszi a jogalkalmazást.

A szóvivő a változások között említette, hogy továbbra is lehet a lakóépületek menekülésre szolgáló közlekedőin növényeket elhelyezni, de az épület kiürítésére szolgáló folyosókat ezután sem lehet 110 centiméternél kisebbre szűkíteni.

Hozzátette: a módosítás alapján a társasházakban az épület 6. szintje alatt ezután nem kell vízkivételi helyet biztosítani, és a 6. emelet feletti szinteken is csupán minden második emeleten, így a jogszabály enyhítésével jelentősen csökkenthető az állampolgárok terhe anélkül, hogy a biztonság romlana.
Hirdetés

A módosított OTSZ-ben szerepel a "repülő kívánságlámpások" használatának tilalma, ugyanis ezek az eszközök tűzvédelmi szempontból jelentős kockázatot jelentenek - jegyezte meg.

Az OKF szóvivőjének közölte, a tűzvédelmi szabályok felülvizsgálata az építésügyi jogszabályok módosításával összhangban történt, így amellett, hogy megszűntek az indokolatlan költségeket jelentő előírások, csökkentek az adminisztrációs terhek is. A cél az volt, hogy a tűzvédelmi biztonsági követelmények megtartása mellett a szabályzat megfeleljen a szakmai követelményeknek és elvárásoknak, a jogalkalmazó számára pedig közérthető és egyértelmű legyen - tette hozzá.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Országos Tűzvédelmi Szabályzat, OTSZ, rendelet, módosítás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-11-13 11:17:29
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü