Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Megújul a 2010-es iszapömlésben súlyosan megrongálódott devecseri Esterházy-kastély parkja: visszakapja eredeti stílusjegyeit, újjászületik élővilága és sétaútjait is felújítják - közölte az MTI-vel - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Megkezdődött a devecseri Eszterházy-kastély parkjának felújítása: helyreállítják az iszapömlés okozta rombolást

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Megkezdődött a devecseri Eszterházy-kastély parkjának felújítása: helyreállítják az iszapömlés okozta rombolást
Megkezdődött a devecseri Eszterházy-kastély parkjának felújítása: helyreállítják az iszapömlés okozta rombolást
Megújul a 2010-es iszapömlésben súlyosan megrongálódott devecseri Esterházy-kastély parkja: visszakapja eredeti stílusjegyeit, újjászületik élővilága és sétaútjait is felújítják - közölte az MTI-vel az önkormányzat szerdán.
A projekt az Új Széchenyi Tervtől 243 millió forint támogatást nyert el, amelyhez Devecser önkormányzata 1,6 millió forint önerőt biztosít - írták.

Közlésük szerint a devecseri Esterházy-kastélypark mind műemléki, mind természetvédelmi szempontból kiemelkedő értéket képvisel a közép-dunántúli régióban: a park nagy értékű növényállományával és több száz éves fáival, mikroklímájával főleg a nyári időszakban sok látogatót vonzott, továbbá a település életének egyik legmeghatározóbb színtere volt.

A 2010 októberében bekövetkezett vörösiszap-katasztrófa a kastélypark teljes területét érintette, ezáltal a történeti kert jelentősen megrongálódott: az egykori angolpark stílusát képviselő főbb utak eltűntek, a fák megsérültek, elhaltak, kivágták őket. A projekt célja a park történeti jellegének, stílusjegyének visszaállítása, a város legnagyobb zöldfelületének helyreállítása.
Hirdetés

A fejlesztés során a tereprendezésen, vízrendezésen túl növényeket telepítenek, sétautakat hoznak létre, madártani tanösvényt, bemutatótereket alakítanak ki. Az árkok áthidalására négy faszerkezetű hidat építenek.

A projekt március 1-jén indult, a munkálatok megkezdésére azonban még várni kell a közbeszerzési eljárás végéig. A program várhatóan 2014 májusában fejeződik be.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - devecser, eszterházy-kastély, kastélypark, felújítás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-14 11:08:03
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü