Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Háromszázmillió forintot nyert a szigligeti önkormányzat a működtetésében lévő vár felújítására az Új Széchenyi Terv pályázatán - tájékoztatta az MTI-t a település polgármestere csütörtökön. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Megújul a Szigligeti Vár: ez év áprilisától jövő tavaszig tart a felújítás

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Megújul a Szigligeti Vár: ez év áprilisától jövő tavaszig tart a felújítás
Megújul a Szigligeti Vár: ez év áprilisától jövő tavaszig tart a felújítás
Háromszázmillió forintot nyert a szigligeti önkormányzat a működtetésében lévő vár felújítására az Új Széchenyi Terv pályázatán - tájékoztatta az MTI-t a település polgármestere csütörtökön.
Balassa Balázs elmondta: a pályázatnál fontos szempont volt, hogy a fejlesztések segítségével növeljék a turisztikai attrakciók számát, a bővülő látnivalók, szolgáltatások segítségével növeljék a vendégek várban eltöltött idejét.


A projektben jelentős építési munkával járó fejlesztés valósul meg, mint például a várba vezető út felújítása, az alsóvárban az udvar burkolása, kovácsműhely és új falépcső kialakítása az alsóvárból a felsővárba - tette hozzá.

A projektben szerepel még a felsővári kapu rekonstrukciója a környező falak magasításával, a tömlöctoronyban pince és kilátó kialakítása is.
Hirdetés

Az alsóvárban fejlesztik például a kőtárat, a palotához vezető kettős lépcső északi oldalát újjáépítik és a kemencét is restaurálják. Sort kerítenek a felsővár keleti falain kívül lévő ágyúállás környezetének régészeti feltárására, több helyen információs pontokat alakítanak ki, információs táblákat helyeznek el, a színpadhoz fény- és hangtechnikát vásárolnak, kiépítik a felsővár elektromos hálózatát és a várudvar díszvilágítását - sorolta a polgármester.

Tájékoztatása szerint 3D-s filmeket készíttetnek, amelyeket a várban kültéri nézőkéken lehet megtekinteni.

A Kézműves udvarban bővítik a várkiállítást, akadálymentesítik, az egész éves nyitva tartás érdekében pedig cserépkályhát építenek; itt lesz elhelyezve az a monitor is, amelyen a mozgáskorlátozottak a kamerák segítségével kaphatnak képet az alsó- és a felsővárról - ismertette a részleteket Balassa Balázs.

Az udvarban a környező várak makettjeit is elhelyezik. A polgármester szerint áprilisban elkezdődhet a munka és jövő év tavaszára be is tudják fejezni. A fejlesztések alatt a vár folyamatosan látogatható lesz; a beruházások, fejlesztések eredményeképpen nyolc új munkahely létesül.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - szigligti vár, felújítás, akadálymentesítés, rekonstrukció
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-21 13:16:28
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü