Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Több fogyasztóvédelmi problémát is felszínre hozott a rezsicsökkentés a Fidesz szakpolitikusának tájékoztatása szerint. Ennek nyomán feljelentés született a korábbi fővárosi távhődíj-megállapítás - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Megzörgette a harasztot a rezsicsökkentés szele

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Megzörgette a harasztot a rezsicsökkentés szele
Megzörgette a harasztot a rezsicsökkentés szele
Több fogyasztóvédelmi problémát is felszínre hozott a rezsicsökkentés a Fidesz szakpolitikusának tájékoztatása szerint. Ennek nyomán feljelentés született a korábbi fővárosi távhődíj-megállapítás miatt, próbaperek indulhatnak bizonyos helyeken a szemétszállítás drágulásával kapcsolatban, továbbá még mindig vizsgálják a hibás formátumú rezsiszámlákat - sorolta Németh Szilárd szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Közölte: a Fővárosi Önkormányzat által Demszky Gábor főpolgármestersége idején, 2007-2008-ban alkalmazott távhődíj-meghatározás miatt feljelentést tett a legfőbb ügyésznél az energetikai hivatal. A részletekről szólva - a Magyar Nemzet cikke nyomán - kifejtette: a Főtáv korábbi árképzéséről energetikai hivatali vizsgálatot kért, amely megállapította, hogy a Fővárosi Önkormányzat mint árhatóság olyan magas távhődíjat határozott meg, hogy az a szolgáltatás valódi költségein túlmenően például alapítványi támogatások kifizetésére is fedezetet nyújtott. Ez felveti az árdrágítás büntetőjogi tényállásának megvalósulását - idézte a hivatalt Németh Szilárd.
Hirdetés

A politikus elmondta azt is, hogy még mindig vannak olyan közműszolgáltatók, amelyek nem tartják be az új számlaképekről szóló, február 19-től hatályos rendeletet. A GDF Suez például 734 ezer rossz számlát állított ki - jegyezte meg, utalva egyúttal arra, hogy a rezsicsökkentésről szóló, még a Ház előtt fekvő, tehát még nem hatályos törvényjavaslat alapján a cégnek emiatt összesen csaknem 7,5 milliárd forint kötbért kellene fizetnie a fogyasztóknak.

A Fidesz képviselője jelezte emellett: próbapereket készül indítani az olyan "galádságok" miatt, mint ami például Dunavecsén történt, ahol - a polgármester tájékoztatása szerint - van olyan háztartás, amelynek száz százalékkal emelkedett a szemétszállítási díja idén. Németh Szilárd kérdésre hozzáfűzte, a törvény egyértelműen fogalmazott: január 1-jétől 4,2 százalékkal lehet emelni a díjakat. Az ilyen "trükközést" ezért nem engedheti meg a parlament - hangsúlyozta.

Fónagy János, a fejlesztési tárca parlamenti államtitkára a tájékoztatón arról beszélt, hogy az elmúlt időszakban a sajtó egy része ismét arról cikkezett: a nagyfogyasztók hátrányát érezhetik a tízszázalékos rezsicsökkentésnek. Ezzel kapcsolatban a politikus azt mondta, szakmailag sántít az a feltételezés, hogy a szolgáltatók elsősorban a nagyfogyasztókkal fizettetik meg a lakossági árkedvezményt. A nagyfogyasztók versenyhelyzete ugyanis - mint magyarázta - jóval erősebb, mint a háztartásoké, az energia kínálati piaca miatt előbbiek eleve nem kiszolgáltatottjai a piacnak úgy, mint a családok.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - rezsicsökkentés, távhő, szemétszállítási díj
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-04 10:03:03
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü