Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az áramszolgáltatóknak a korábban előre kiküldött számlák helyett 30 napon belül újakat kell kiállítaniuk. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Miniszteri rendelet értelmében új számlák jönnek 30 napon belül az áramszolgáltatóktól

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Miniszteri rendelet értelmében új számlák jönnek 30 napon belül az áramszolgáltatóktól
Miniszteri rendelet értelmében új számlák jönnek 30 napon belül az áramszolgáltatóktól
Az áramszolgáltatóknak a korábban előre kiküldött számlák helyett 30 napon belül újakat kell kiállítaniuk.
Az erről szóló miniszteri rendelet a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg hétfőn. A Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter által jegyzett, a villamos energia egyetemes szolgáltatás árképzéséről szóló rendelet kiegészítése szerint: "az egyetemes szolgáltató által alkalmazandó díjak változása esetén az egyetemes szolgáltató köteles az új díjak megállapítását követő időszakra előzetesen kibocsátott számlákat az új díjak megállapítását követő 30 napon belül helyesbíteni az új díjak alkalmazásával".

Németh Szilárd, a január 1-jétől hatályos tízszázalékos gáz-, villamosenergia- és távhőárcsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoport vezetője múlt szombati sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az elmúlt napokban 100-110 megkeresést kaptak, ezek 90 százaléka az Elmű számlázási gyakorlata ellen emelt kifogást. Németh Szilárd tájékoztatása szerint többen szóvá tették, hogy a társaság három hónapra előre kiküldte tavalyi áron kiszámított számláit, illetve sokak szerint az Elmű telefonos rendszere nem engedi bediktálni az új óraállásokat.
Hirdetés

A felvetett problémákra reagálva az Elmű-Émász társaságcsoport az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette: valóban voltak olyanok ügyfelek, akik jelezték, hogy mérőóraállásukat az Elmű telefonos rendszere nem fogadja el. A cég egyúttal magától értetődőnek nevezte, hogy január 1-je óta az új árak szerint számláznak, jelezve, hogy a januárban érkező, de még a decemberi fogyasztást tartalmazó számla természetesen a régi árat tartalmazza.

A korábban megküldött, februárra, márciusra vonatkozó számlákat nem kell befizetni, azok helyett új példány készül - közölte az Elmű-Émász, hozzátéve, hogy ha valaki ezeket a számlákat befizette, és nem tesz semmit, a többletet jóváírják, de az ügyfélszolgálaton kérheti a különbség visszautalását is.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - áramszolgáltatás, miniszteri rendelet, új számlák, új díjak
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-01-08 12:34:44
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü