Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Több rendeletet módosított a kormány az otthonteremtéssel kapcsolatban, a jogszabályok a Magyar Közlöny keddi számában jelentek meg. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Módosult rendeletek az otthonteremtés témakörében

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Módosult rendeletek az otthonteremtés témakörében
Módosult rendeletek az otthonteremtés témakörében
Több rendeletet módosított a kormány az otthonteremtéssel kapcsolatban, a jogszabályok a Magyar Közlöny keddi számában jelentek meg.
A lakáscélú állami támogatásokról szóló kormányrendelet módosítása szerint aki szocpol támogatást vett igénybe, annak 10 évre, míg a fiatalok otthonteremtési támogatása esetén 5 évre kell az állam javára jelzálogjogot bejegyezni a lakásra; a bejegyzésről az a bank gondoskodik, amely a támogatást folyósította.

A fiatalok otthonteremtési támogatása abban tér el a szocpol támogatástól, hogy bővítésre és nagyobb lakásra történő cserére is felvehető, továbbá a támogatás a vételár 70 százalékáig terjedhet.

A módosítás részletesen leírja, hogy miképpen kell visszafizetni a szocpol támogatást - a rendelet szóhasználatában: kedvezményt - a kincstár számára, ha az említett 10, illetve 5 éven belül a lakást lebontják, eladják, harmadik személynek átengedik, illetve nem lakás céljára hasznosítják.
Hirdetés

A közlönyben megjelent másik jogszabály a lakás-takarékpénztári törvény végrehajtási rendeletét módosítja. Ebben újraszabályozza azt a problémát, hogy egy személy egy évben csak egyszer juthat lakás-takarékpénztári állami támogatáshoz, függetlenül attól, hogy egy vagy több pénztárnál van szerződése.

Hasonlóan egy épületre csak egy szerződés alapján jár támogatás. Ennek elérése érdekében az általános szerződési feltételek kiegészülnek a következővel: a pénztári előtakarékoskodó hozzájárul igényjogosultságának - és a megtakarítás, valamint támogatás lakáscélú felhasználásának - ellenőrzéséhez szükséges adatai kezeléséhez.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - rendeletek, otthonteremtés, szocpol, jelzálog, állami támogatás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-09-12 11:49:50
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü