Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egy sikeres pályázat nyomán hamarosan megújul a 2006-ban védett műemlékké nyilvánított szegedi Gróf-palota tetőszerkezete. Az 1912-13 között mindössze 13 hónap alatt felépült, a Tisza Lajos körút 20. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Műemlék felújítás - a szegedi Gróf-palotára új tetőszerkezet kerül, a Zsolnay kúpcserepeket újra legyártják

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Műemlék felújítás - a szegedi Gróf-palotára új tetőszerkezet kerül, a Zsolnay kúpcserepeket újra legyártják
Műemlék felújítás - a szegedi Gróf-palotára új tetőszerkezet kerül, a Zsolnay kúpcserepeket újra legyártják
Egy sikeres pályázat nyomán hamarosan megújul a 2006-ban védett műemlékké nyilvánított szegedi Gróf-palota tetőszerkezete. Az 1912-13 között mindössze 13 hónap alatt felépült, a Tisza Lajos körút 20. szám alatt található épület szinte eredeti állapotában maradt fenn, ezért páratlan értéket képvisel.
Szeged önkormányzata tavaly májusban nyújtotta be pályázatát Szabadka önkormányzatával közösen a Magyarország-Szerbia IPA határon átnyúló együttműködés harmadik pályázati felhívására.

A Századfordulós ékkövek - tematikus kalandozások a szecesszió varázslatos világában elnevezésű pályázaton való részvétel sikeres volt, így jelenleg a támogatási szerződés megkötése és a megvalósítás előkészítése van folyamatban.

A projekt keretében Szegeden még ez év folyamán megvalósul a szecessziós Gróf-palota tetőrekonstrukciója, a fedélszék megerősítésével és a tetőfedés cseréjével.
Hirdetés

A tetőfelújítás jelenleg a legfontosabb lépés az épület állagának megóvása érdekében, a tető rossz statikai állapota és a folyamatos beázások miatt. Érdekesség, hogy a tetőzet jellegzetes Zsolnai kúpcserepei - amelyek ma már csak hiányosan és rossz állapotban találhatók meg - eredeti minták alapján kerülnek majd legyártásra.

A szecesszió ékköve
A Gróf-palota a belváros legnagyobb önálló szecessziós stílusban épült épülete. Építését Gróf Árpád Márton, Szeged akkori főügyésze kezdeményezte, hogy a magas fizetésű városi tisztviselők otthonául szolgáljon. A Raichle J. Ferenc által tervezett épület utcai szintjén ügyvédi irodák, emeletén lakások kaptak helyet.
- ÖS -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - gróf-palota, épület, tetőszerkezet, megújul
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-02-20 08:27:38
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü