Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Idén, egyharmados arányú visszaeséssel 1.500 lakás épül Budapesten, a negatív csúcs 2000-ben volt 1.300 lakással, az első félévben 800 új lakás kelt el a fővárosban - közölte az OTP jelzálog - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Idén másfélezer új lakás épülhet a fővárosban

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Nagy ígéret: idén másfél ezer lakás épül a fővárosban
Nagy ígéret: idén másfél ezer lakás épül a fővárosban
Idén, egyharmados arányú visszaeséssel 1.500 lakás épül Budapesten, a negatív csúcs 2000-ben volt 1.300 lakással, az első félévben 800 új lakás kelt el a fővárosban - közölte az OTP jelzálogbank az MTI-vel.
Az ezredfordulótól 2005-re közel megtízszereződött a lakásépítés Budapesten, ezért az elemzés kiemeli: jó piaci helyzetben gyorsan fellendülhet a lakásépítés.

Idén legtöbb, értékesítésre szánt lakás - több mint 500 - Zuglóban épül. Azt követi bő 200 lakással Újbuda, illetve közel kétszázzal Angyalföld.


Az első félévben eladott 800 új lakás nem ösztönzi a fejlesztőket építésre. A keresletet csökkenti a 25-ről 27 százalékra emelt áfa is, amely - a közlemény kalkulációja szerint - egy nettó 16 millió forintos lakás árát 320 ezer forinttal emeli. Ausztriában az új lakást nem terheli forgalmi adó, de a többi környező országban is csak 4-14 százalék áfa terheli a lakásokat.
Hirdetés

Jelenleg 2.900 már átadott, de még nem értékesített lakás található a fővárosban. Ebből 500 lakás fejlesztője csőd alatt áll, vagy a bankkal folyó vitája miatt nem adhatja el a lakásait. Az épülő lakások száma 1.700, így aki egy éven belül költözne, az bő 4 ezer lakás közül választhat Budapesten, az OTP Jelzálogbank kalkulációja szerint.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - új lakás, budapest, építés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-08-23 15:52:24
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü