Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az épületenergetika az a terület, ahol kis költséggel nagy eredményt lehet elérni, és segíti az építőanyag-gyártókat és a kivitelezőket egyaránt - mondta Bencsik János (Fidesz), a parlament - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Némi fény az alagút végén - mentőöv lehet az építőipar számára az épületenergetikai program

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Némi fény az alagút végén - mentőöv lehet az építőipar számára az épületenergetikai program
Némi fény az alagút végén - mentőöv lehet az építőipar számára az épületenergetikai program
Az épületenergetika az a terület, ahol kis költséggel nagy eredményt lehet elérni, és segíti az építőanyag-gyártókat és a kivitelezőket egyaránt - mondta Bencsik János (Fidesz), a parlament energetikai albizottságának elnöke a 3. Épületfelújítási konferencián, kedden Budapesten.
Az előadó utalt arra, hogy a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) forrásai kimerültek, így más programokból várhatóan 105 milliárd forintos átcsoportosítást hagy jóvá az Európai Bizottság. 11 milliárd jut az épületenergetikai pályázatokra, míg a nagyobb rész a megújuló energia hasznosítását, a középületek és egyházi épületek energetikai felújítását szolgálja majd.

A 2014 és 2020 közötti uniós költségvetésbe magyar javaslatra kerül majd be, hogy az állam elkülönített alapjai mellé - kohéziós forrásból - közösségi támogatás is jár, a lakások energetikai felújítására - tette hozzá Bencsik János.
Hirdetés

Bozzay Péter, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) KEOP irányító hatóság főigazgatója a mostani uniós költségvetési ciklus energetikai támogatásait ismertette. A KEOP fejlesztési projektjében 396 millió, míg a hatékonyság javítására 386,5 millió euró áll rendelkezésre a jövő év végéig. Az egyes alprogramok ismertetéséből kiderült, hogy a lakossági energetikai programokra szánt - szerény összegű - keretek fogytak el a leggyorsabban.

A magyarországi 4,3 millió lakás 70 százaléka szorul energetikai felújítására. Erről Soltész-Lipcsik Melinda, az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. irodavezetője beszélt. A tavaly novemberben elfogadott Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Terv a felújításra 1,4 milliárd forintot irányoz elő. Ebből 617 milliárd lenne uniós támogatás.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - energetikai felújítások, építőipar, épületenergetika, támogatás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-09-19 09:32:33
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü