Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A kormány tartalék keretet hoz létre az ócsai Szociális Családiház-építési Programra jelentkezőkből, és kitolja a pályázati határidőket - az erről szóló rendelet a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Ócsai lakópark: újabb módosítások egységes rendeletben a bérleti feltételek és a pályázat tekintetében is

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Ócsai lakópark: újabb módosítások egységes rendeletben a bérleti feltételek és a pályázat tekintetében is
Ócsai lakópark: újabb módosítások egységes rendeletben a bérleti feltételek és a pályázat tekintetében is
A kormány tartalék keretet hoz létre az ócsai Szociális Családiház-építési Programra jelentkezőkből, és kitolja a pályázati határidőket - az erről szóló rendelet a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.
A szociális lakóparki lakás bérletére május 10-ig, a tartalék keretbe december 31-ig lehet jelentkezni. Az eredeti - akkor még egységes - pályázati határidő február 15. volt. A bíráló bizottság június 15-ig tesz javaslatot a bérlőkre, utána szükség szerint ül össze. Az eredeti javaslattételi időpont március 20. volt. A döntés pedig június 21-én lesz, azt követően pedig - akár a javaslattétel - szükség szerintivé válik a döntés is.


Továbbra is 80 pályázatot kell kiválasztani az első fordulóban, de nincs már meghatározva az, hogy ebből mennyi legyen 4 vagy 5, illetve 6 fős család.

A rendelet egységesíti az elveszített lakás megszerzéskori értékét. Eddig nem pályázhatott az ócsai lakásokra az, akinek - a jelzálogszerződés megkötésekor - az elveszített lakása többet ért 25 millió forintnál Budapesten és a megyei jogú városokban. Másutt 20 millió forint volt a határ. Mostantól egységesen 25 millió forint az értékhatár.
Hirdetés

Húsz család nyert az ócsai szociális lakópark házainak bérleti jogaira kiírt pályázaton, a többi hatvan ház bérlésére új pályázatot írnak ki, módosított feltételekkel - közölte a pályáztatást lebonyolító Magyar Máltai Szeretetszolgálat március 25-én az MTI-vel.

A lakópark 80 családi házának bérlésére 588 pályázat érkezett, többségük azonban nem felelt meg a kormányrendeletben meghatározott feltételeknek.

Az otthonukat elvesztő vagy kényszerértékesítésre már kijelölt lakású devizahiteles családok számára a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. hirdetett pályázatot az ócsai szociális lakóparkban épült házak bérleti jogára; a pályázatra február 15-éig lehetett jelentkezni. Az öttagú bíráló bizottságba az ócsai önkormányzat és a szeretetszolgálat két-két, a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-t egy embert delegált.

Az 50 négyzetméteres, négytagú családoknak szánt otthonok bérleti díja az első évben havi 16 800, a 60 négyzetméteres, öttagú családoknak készült házaké 19 500, míg a legnagyobb, 70 négyzetméteres, hattagú családoknak szánt ingatlanoké 21 100 forint lesz.
- MTI -
TV2 Napló 2013.01.27. - Ócsa lakópark
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - ócsai lakópark, bérlet, pályázat, módosított rendelet
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-12 12:20:35
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü