Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Duna House (DH) ingatlan franchise hálózat által számított országos lakásárindex az első negyedévben nominálisan 81, reálértéken számítva 64 százalékon áll a 2008. első negyedévi 100 százalékhoz - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Országos lakásindex 2013. első negyedévében: panellakások, téglalakások árainak alakulása

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Országos lakásindex 2013. első negyedévében: panellakások, téglalakások árainak alakulása
Országos lakásindex 2013. első negyedévében: panellakások, téglalakások árainak alakulása
A Duna House (DH) ingatlan franchise hálózat által számított országos lakásárindex az első negyedévben nominálisan 81, reálértéken számítva 64 százalékon áll a 2008. első negyedévi 100 százalékhoz képest, az adatok megegyeznek a múlt év végivel.
Az országos panelárindex - az előbbi sorrendben - 85, illetve 68 százalékon, a téglalakások árindexe 77, illetve 61 százalékon áll - közölte a DH az MTI-vel.

A panellakások ára Észak-Budán a legmagasabb, átlagosan 253 ezer forint négyzetméterenként. Vidéken 132 ezer forintos négyzetméterárral Nyugat-Dunántúl a legdrágább.

A téglalakások is Észak-Budán a legdrágábbak, 328 ezer forintos fajlagos árral. Vidéken Dél-Dunántúl a legdrágább, ahol 184 ezer forint most a négyzetméterár.
Hirdetés

Budapesten a panel a VIII. kerületben a legolcsóbb, itt 140 ezer forintot kérnek és adnak egy négyzetméterért. Vidéken Észak-Magyarország a legolcsóbb 101 ezer forintos fajlagos árral. A téglalakásnak ugyanitt 115 ezer forint négyzetmétere, míg a fővárosban Dél-Pest a legolcsóbb 208 ezer forintos fajlagos árral.

Családi házak esetében az energetikai besorolások két csoportra osztják a kínálatot. Külön halmazt alkotnak a "B"-nél jobb kategóriába soroltak, amelyek a teljes kínálat egynegyedét teszik ki. Markáns az "F"-nél rosszabb besorolású lakások aránya, az összes eladásra kínált családi ház fele tartozik ebbe a körbe.
- MTI -
Lakásárindexek Magyarországon, 2008-2012
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - lakásindex, panellakás, téglalakás, családi házak, energetikai besorolás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-09 15:21:59
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü