Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A szén-dioxid-kvóta múlt év végi sikeres értékesítéseinek köszönhetően 4,56 milliárd forintos keretet biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Zöld Beruházási Rendszer (ZBR) lezárt Panel - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Panel II. pályázat - újabb négy és félmilliárd keret járul hozzá panellakások felújításához, korszerűsítéséhez

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Panel II. pályázat - újabb négy és félmilliárd keret járul hozzá panellakások felújításához, korszerűsítéséhez
Panel II. pályázat - újabb négy és félmilliárd keret járul hozzá panellakások felújításához, korszerűsítéséhez
A szén-dioxid-kvóta múlt év végi sikeres értékesítéseinek köszönhetően 4,56 milliárd forintos keretet biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Zöld Beruházási Rendszer (ZBR) lezárt Panel II. pályázatára - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.
A többletforrásból a korábban benyújtott, de miniszteri döntéssel még nem rendelkező pályázatok kaphatnak hozzájárulást panellakások felújításához, energetikai korszerűsítéséhez.

Az elbírálás gyorsítása mellett a minisztérium azzal is segíti a lakóközösségeket, hogy térítésmentes műszaki-gazdasági és pénzügyi tanácsadást nyújt számukra, az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) közreműködésével. A szakemberek átvizsgálják a beadott pályázatokat, szükség estén javaslatot tesznek a műszaki, valamint költségvetési módosításokra.
Hirdetés

A "ZBR Panel II." pályázati konstrukcióban már 352 pályázat rendelkezik miniszteri döntéssel. A mostanáig megítélt összesen 16,7 milliárd forint állami támogatás több mint 30 ezer lakás felújítását teszi lehetővé, és mintegy 50,1 milliárd forintnyi megrendelést biztosít a hazai építőiparnak. A felújítások évi 197 millió kilowattóra energia-megtakarítást eredményeznek - ismerteti az NFM.

A támogatott beruházásokkal csökkennek a nyertes háztartások rezsiterhei, a kivitelezési munkák megrendelésekhez juttatják a hazai vállalkozásokat. A fejlesztések hozzájárulnak Magyarország energiaimport-függőségének mérsékléséhez is - olvasható a közleményben.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - panel pályázat, panellakás, felújítás, energetka, korszerűsítés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-02-19 13:26:23
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü