Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Óriáskertté alakul március 22. és 24. között a Budapest Sportaréna a Gardenexpó elnevezésű kertészeti kiállítás miatt, ahol mintakertekkel, kertészeti bemutatókkal is várják a közönséget. - Ingatlan - értékesítés, építés magazin
részletek »

Pénteken nyit a Gardenexpó: a naptár szerint itt a tavasz, az Aréna a valóságban is kivirágzik

Ingatlan magazin - lakást vennél, építkezel, vagy esetleg felújítod a meglévőt? Közvetítőt keresel? Megannyi felmerülő kérdés: életünk egyik legnagyobb célja saját ingatlan megszerzése, építése, birtoklása, szépítése. A válaszokat itt megtalálod.
Ingatlan - értékesítés, építés magazin
Oszd meg másokkal
Pénteken nyit a Gardenexpó: a naptár szerint itt a tavasz, az Aréna a valóságban is kivirágzik
Pénteken nyit a Gardenexpó: a naptár szerint itt a tavasz, az Aréna a valóságban is kivirágzik
Óriáskertté alakul március 22. és 24. között a Budapest Sportaréna a Gardenexpó elnevezésű kertészeti kiállítás miatt, ahol mintakertekkel, kertészeti bemutatókkal is várják a közönséget.
A rendezvényen a legújabb kertrendezési megoldások mellett, kerti bútorokat, kertépítő és kertészkedési eszközöket, valamint díjnyertes bemutatókerteket is megtekinthet a közönség.

A programok között lesz virágkötészeti bemutató, környezetbarát megoldásokról tart előadást a Passzívházépítők Országos Szövetsége, kertépítési praktikákat lehet elsajátítani, a társasházban élőknek pedig Megyeri Szabolcs kertészmérnök ad hasznos ötleteket közösségi kertek kialakítására. A helyszínen a Green Team műsorvezetője, McMenemy Márk is kertépítő bemutatót tart - olvasható a szervezők közleményében.


A rendezvény egyik különlegessége lesz az a csaknem háromszáz négyzetméteres holland tulipánkert, amelynek megtervezésére és megépítésére a Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola csapatát kérték fel a szervezők. A fiatalok különleges koncepciót álmodtak a helyszínre: Maurits Cornelis Escher holland képzőművész munkásságából inspirálódva, egy 5000 virágzó tulipánból álló, különböző színű rombuszokból kirakott mintát ültetnek ki, amely összességében egy kocka látszatát fogja kelteni.
Hirdetés

A citrom- és narancssárga, lila illetve piros színekből épülő tulipánkert nem csak a növények számát tekintve grandiózus, hiszen az építés során a húszfős kertépítő csapat 21 köbméter földet és 150 zsák mulcsot (talajtakarót) használ fel.

Az iskola tulipános különlegessége mellett bemutató kertekkel készül még az Avant Garden - Coloor Bt., a BorókART Tájépítész Műterem, a Kisvakond - Park Kft., a Placc Tájépítész Alkotócsoport, Varga András Kertészmérnök, valamint a Vertical Garden Budapest.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - kert, gardenexpó, sportaréna, tulipán, kiállítás, kertészet
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-21 14:13:37
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü